Σύντομα διεθνή

* Τ-Μobile UΚ: Δύο μεγάλοι όμιλοι της κινητής τηλεφωνίας, η Vodafone Group και η Τelefonica, κατέθεσαν ανεπίσημες προσφορές στην Deutsche Τelekom για την εξαγορά του βραχίονά της στη Βρετανία, αντί 4 δισ. στερλινών (6,6 δισ. δολάρια), σύμφωνα με χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η Vodafone και η Τelefonica κατέθεσαν τις προσφορές τους στα τέλη του περασμένου μήνα, ενώ η Deutsche Τelekom, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διεξάγει συνομιλίες με τη France Τelecom για πιθανή κοινοπραξία των βρετανικών βραχιόνων τους.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Τ-Μobile UΚ: Δύο μεγάλοι όμιλοι της κινητής τηλεφωνίας, η Vodafone Group και η Τelefonica, κατέθεσαν ανεπίσημες προσφορές στην Deutsche Τelekom για την εξαγορά του βραχίονά της στη Βρετανία, αντί 4 δισ. στερλινών (6,6 δισ. δολάρια), σύμφωνα με χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η Vodafone και η Τelefonica κατέθεσαν τις προσφορές τους στα τέλη του περασμένου μήνα, ενώ η Deutsche Τelekom, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διεξάγει συνομιλίες με τη France Τelecom για πιθανή κοινοπραξία των βρετανικών βραχιόνων τους. Αν εξαγοράσουν ή συνεταιριστούν με την Τ-Μobile UΚ, την τέταρτη μεγαλύτερη επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Βρετανίας, η Vodafone, η Τelefonica ή η France Τelecom θα εξαφανίσουν έναν ανταγωνιστή και θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα περιθώρια και τα κέρδη τους.

* Κraft Foods: Αποφασισμένος να προωθήσει μια νέα, αποδεκτή συμφωνία με την Cadbury, διατηρώντας έναν δημιουργικό διάλογο, δήλωσε χθες ο μεγάλος αμερικανικός όμιλος του τομέα τροφίμων, μετά την απόρριψη της αρχικής προσφοράς του για εξαγορά της βρετανικής βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής. Η Κraft Foods ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε προσφορά σε ρευστό και μετοχές ύψους 10,2 δισ. στερλινών (16,7 δισ. δολάρια) ή 745 πένες ανά μετοχή για την Cadbury. Η τιμή περιλαμβάνει premium 42% σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής της στις 3 Ιουλίου. Πιθανή συγχώνευση των δύο μεγάλων βιομηχανιών θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στη διεθνή αγορά σνακς, γλυκισμάτων και γρήγορων γευμάτων, με σχεδόν 50 δισ. δολάρια έσοδα.

* Αmerican Ιnternational Group: Δέχθηκε να πουλήσει την επιχείρηση fund-management ο μεγάλος αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος αντί 500 εκατ. δολαρίων στην Ρacific Century Group, εταιρεία με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στον 43χρονο μεγιστάνα Ρίτσαρντ Λι. Η εταιρεία του κ. Λι θα πληρώσει κατ΄ αρχάς 300 εκατ. δολάρια σε ρευστό, συν επιπλέον μελλοντικές πληρωμές. Τα ενεργητικά διαχείρισης κεφαλαίων της ΑΙG, γνωστά ως ΑΙG Ιnvestments, είχαν προσελκύσει επίσης κοινό ενδιαφέρον από την Αustralia Μacquarie Group και την ινδική Religare Εnterprises. Η Ρacific Century Group είχε κάνει την πρώτη κρούση για εξαγορά του βραχίονα τον Μάρτιο.

* Αir France- ΚLΜ: Στη μείωση 1.500 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει η αεροπορική εταιρεία, ενώ παράλληλα θα περιορίσει το δίκτυο πτήσεων κατά 5% προκειμένου να μειώσει το κόστος. Σημειώνεται ότι η επιβατική κίνηση της κοινοπραξίας Αir France- ΚLΜ περιορίστηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα, ενώ η τιμή της μετοχής της Αir France ενισχύθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κατά 2,3%, στα 10,2 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk