Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Κυριακή πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και σε ένα από τα διάσημα καφέ παίρνουν πρωινό δύο γνωστοί κρατικοί αξιωματούχοι, φυσικά προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα. Ο προβληματισμός τους από την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή το προηγούμενο βράδυ είναι έντονος, η αγωνία τους να παραμείνουν στις κρατικές θέσεις τους ακόμη μεγαλύτερη. Παράλληλα, όμως, αμφότεροι είχαν παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Ελβετίας- Ελλάδας μετά την ομιλία και είχαν δει τα στιγμιότυπα από το πρώτο.

Αγωνίες
Κυριακή πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και σε ένα από τα διάσημα καφέ παίρνουν πρωινό δύο γνωστοί κρατικοί αξιωματούχοι, φυσικά προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα. Ο προβληματισμός τους από την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Κ.

Καραμανλή το προηγούμενο βράδυ είναι έντονος, η αγωνία τους να παραμείνουν στις κρατικές θέσεις τους ακόμη μεγαλύτερη.

* * *
Παράλληλα, όμως, αμφότεροι είχαν παρακολουθήσει το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Ελβετίας- Ελλάδας μετά την ομιλία και είχαν δει τα στιγμιότυπα από το πρώτο. «Πολύ σκληρός δεν ήταν τελικά ο πρόεδρος χθες;Μεγάλο ρίσκο πήρε με τόσο δυσάρεστα μέτρα που εξήγγειλε», σχολίασε ο ένας.

* * *
«Ας όψεται ο Αλμούνια που μας τα επέβαλε όλα αυτά και δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε», απήντησε ο δεύτερος. «Από τη μια ο Χοακίν Αλμούνια (σκίτσο), από την άλλη ο… Ντε Μπλέκερε (σ.σ.: ο βέλγος διαιτητής του αγώνα που αδίκησε την Εθνική μας), πώς να πάει μπροστά αυτός ο τόπος», ανταπαντά ο πρώτος!

* * *
Και πώς να διατηρήσουν τις κρατικές θέσεις τους οι δύο αξιωματούχοι, θα σχολιάζαμε εμείς, σεμνά και ταπεινά. Ραντεβού
Ο υπουργός Οικονομίας Ι.Παπαθανασίου και ο «κουμπάρος» του, πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ.Μίχαλος, έχουν αναλάβει ρόλο για τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση γύρω από τη ΝΔ των επιχειρηματικών και συνδικαλιστικών φορέων.

* * *
Χθες λοιπόν συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας και, όπως πληροφορείται η στήλη, αναμένεται να υπάρξει από τη ΝΔ δεύτερη παρέμβαση με προτάσεις για «λιγότερο κράτος» και «λιγότερη γραφειοκρατία».

Τι θα πούμε;
Προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

* * *
Οι εκπρόσωποι των «27» θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για το θέμα, αλλά θα αναφερθούν και στην πορεία εφαρμογής της Οδηγίας, η οποία αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου του 2010.

* * *
Ωστόσο τίθεται το ζήτημα τι θα πούμε στους εταίρους μας. Διότι ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου!

Γλέντια
Εντολή να φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά καταστήματα και οι υπηρεσίες του δήμου έδωσε ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Γ.Αρβανιτίδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.

* * *
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σε ανοικτή εορταστική συνεδρίαση. Ε ρε γλέντια…

Καθυστέρηση
Ανοικτό αφήνουν το ενδεχόμενο κυβερνητικές πηγές να μην έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, επικαλούμενες τις ενστάσεις που έχουν υποβάλει οι εταιρείες οι οποίες έχουν καταθέσει προσφορές και διεκδικούν μέρος από τα επιδοτούμενα δρομολόγια.

* * *
Η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων δεν αποκλείεται να προκαλέσει καθυστερήσεις, ωστόσο διευκρινίζεται ότι σε αυτή την περίπτωση τα δρομολόγια θα συνεχιστούν από τον προηγούμενο ανάδοχο, δηλαδή την ΟΑ.

Οταν τελικά ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, και μάλλον μετά τις εκλογές, τα δρομολόγια θα τα αναλάβουν οι νέοι ανάδοχοι.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk