Εργο ΣΔΙΤ €74 εκατ. στην Ακτωρ

Σε 5,7 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος των έργων ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) που υλοποιούνται από φορείς του Δημοσίου εκ των οποίων έργα ύψους 1,6 δισ. ευρώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Χθες έγινε στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων υποψήφιων σχημάτων που συμμετέχουν …

Εργο ΣΔΙΤ €74 εκατ. στην Ακτωρ | tovima.gr

Σε 5,7 δισ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος των έργων ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) που υλοποιούνται από φορείς του Δημοσίου εκ των οποίων έργα ύψους 1,6 δισ. ευρώ έχουν ήδη δημοπρατηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Χθες έγινε στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) ΑΕ η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων υποψήφιων σχημάτων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό του έργου ΣΔΙΤ με τίτλο: «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά με ΣΔΙΤ». Οι τέσσερις υποψήφιοι που υπέβαλαν οριστικές προσφορές (με χρονική σειρά προτεραιότητας υποβολής) είναι οι παρακάτω εταιρείες ή ενώσεις εταιρειών:

* Ηochtief ΡΡΡ Solutions GΜΒΗ – J&Ρ Αβαξ ΑΕ * Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ * ΓΕΚ ΑΕ Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών * Ακροπόλ Χαραγκιώνης ΑΕΙντρακομ Κατασκευές ΑΕ Τεχνικών και Μεταλλικών Κατασκευών (Ιντρακατ)- ΕΛΤΕΡ ΑΤΕ Μετά τον έλεγχο των προσφορών προσωρινός ιδιωτικός φορέας σύμπραξης ανακηρύχθηκε η εταιρεία: Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ, η οικονομική προσφορά της οποίας ανέρχεται σε 73,8 εκατ. ευρώ, σε καθαρή παρούσα αξία. Κατά τη διάρκεια του 2009 προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης αυτής και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Η σύμπραξη, διάρκειας 25 ετών, εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk