Αναβάλλει την αγορά τριών Αirbus η Αegean Αirlines εξαιτίας της κρίσης

Αλλαξε τον αρχικό προγραμματισμό της εξαιτίας της κρίσης στις αερομεταφορές η Αegean Αirlines για την προμήθεια τριών αεροσκαφών το πρώτο εξάμηνο του 2010 και συμφώνησε με την κατασκευάστρια εταιρεία Αirbus να μεταθέσει τους χρόνους παράδοσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Το ίδιο αποφάσισε και για άλλα δύο αεροσκάφη, ιδίου τύπου, τα οποία θα παραληφθούν το 2013. Ετσι σύμφωνα με την εταιρεία, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία επέφερε σημαντικές …

Αλλαξε τον αρχικό προγραμματισμό της εξαιτίας της κρίσης στις αερομεταφορές η Αegean Αirlines για την προμήθεια τριών αεροσκαφών το πρώτο εξάμηνο του 2010 και συμφώνησε με την κατασκευάστρια εταιρεία Αirbus να μεταθέσει τους χρόνους παράδοσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Το ίδιο αποφάσισε και για άλλα δύο αεροσκάφη, ιδίου τύπου, τα οποία θα παραληφθούν το 2013.

Ετσι σύμφωνα με την εταιρεία, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία επέφερε σημαντικές αλλαγές στο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, προχωρεί σε νεότερο σχεδιασμό και η επένδυση από τα αντληθέντα κεφάλαια για τα αεροσκάφη θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2010 και θα συμπεριλαμβάνει και τις δαπάνες για λειτουργικές μισθώσεις. Ηδη εντός του πρώτου εξαμήνου του 2009 η εταιρεία παρέλαβε με λειτουργική και χρηματοδοτική μίσθωση οκτώ νέα αεροσκάφη Αirbus της οικογένειας Α320 (έξι Α320 και δύο Α321).

Ωστόσο πτήσεις προς την Κωνσταντινούπολη ξεκινά από αύριο 9 Σεπτεμβρίου 2009 η εταιρεία με καθημερινό δρομολόγιο το οποίο θα αναχωρεί από την Αθήνα στις 14.00 και θα επιστρέφει από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 16.00.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια Αirbus Α320 168 θέσεων, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε οικονομική και διακεκριμένη θέση.

Επίσης από την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 τα αεροσκάφη της Αegean Αirlines, λόγω της αποδοχής της για μελλοντική ένταξη στη συμμαχία Star Αlliance, θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Το ωράριο των πτήσεων είναι στις 09.10 και στις 17.20 από την Αθήνα και από το Λονδίνο στις 12.45 και στις 20.20. Επιπλέον στόχος της εταιρείας μετά την ένταξή της στη Star Αlliance, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2010, είναι η επίτευξη συνεργασίας με τις εταιρείες-μέλη της Star Αlliance, όπως οι United, US Αirways, Αir Canada και η υπό ένταξη Continental που χρησιμοποιούν το Χίθροου του Λονδίνου, προκειμένου οι επιβάτες της να έχουν ακόμη καλύτερη πρόσβαση σε τελικούς προορισμούς της Βόρειας Αμερικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk