Θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια

«Πυροσβεστική» στάση υιοθέτησε η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ αποφάσισε να είναι παρούσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «με δεδομένες τις αδυναμίες για μια σαφή πολιτική διέξοδο και την ανυπαρξία πολιτικού χρόνου» και θα επιδιώξει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση για να είναι «παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις».

Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ -στη διάρκεια Πανελλαδικής Σύσκεψης των στελεχών της- αποφάσισε να είναι παρούσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «με δεδομένες τις αδυναμίες για μια σαφή πολιτική διέξοδο και την ανυπαρξία πολιτικού χρόνου» και θα επιδιώξει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση για να είναι «παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις».

Ο κ. Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανέκοψαν το διάλογο για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΝ, τη γενικότερη κρίση του χώρου και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες. Πρόσθεσε δε ότι τα στελέχη των Ανανεωτικών θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα έχει ξεκαθαρίσει τη διαφωνία της με τη συμβιβαστική πρόταση που απομάκρυνε το ενδεχόμενο διάσπασης το ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί όμως το συμμαχικό σχήμα στις κάλπες χωρίς αρχηγό και όλοι οι υποψήφιοι να διεκδικήσουν με σταυρό προτίμησης την είσοδό τους στη Βουλή.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα καταψήφισε την πρόταση περί συλλογικής ηγεσίας και τα μέλη της στήριξαν την πρώτη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Αν και αρχικώς δεν αποκλείονταν ακόμη και αποχώρηση των Ανανεωτικών, φαίνεται να επικράτησαν ψυχραιμότερες προτάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk