Σύνοδος στο ΠίτσμπουργκΔρόμο διαρκούς ανάπτυξης πρέπει να ετοιμάσουν οι G20, λέει ο Μπαράκ Ομπάμα

Για διαρκή ανάπτυξη η οποία θα αποφεύγει τις «ανισορροπίες» του παρελθόντος καλεί ο Μπαράκ Ομπάμα, τους ηγέτες των G20 εν όψει της Συνόδου στο Πίτσμπουργκ

Να προετοιμάσουν το δρόμο για διατηρήσιμη και διαρκή ανάπτυξη που θα αποφεύγει τις «ανισορροπίες» του παρελθόντος καλεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τους ηγέτες των G20 εν όψει της Συνόδου στο Πίτσμπουργκ.

Ο κ. Ομπάμα, που θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ότι οι παγκόσμιες οικονομίες βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, καθώς το εμπόριο αναπτύσσεται, οι πιέσεις στον οικονομικό τομέα μετριάζονται και οι οικονομικοί οργανισμοί συγκεντρώνουν τα κεφάλαια που χρειάζονται.

«Η δουλειά των G20 όμως κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας ότι «οι ηγέτες έχουν ευθύνη να συνεργαστούν για συνεχή ανάπτυξη, θέτοντας ταυτόχρονα κανόνες που θα αποτρέψουν την επανεμφάνιση μιας τέτοιας κρίσης», σύμφωνα με το Reuters.

Η προώθηση αυτής της ατζέντας στην ερχόμενη σύνοδο θα αποτελέσει «ακρογωνιαίο λίθο» σε αυτήν την προσπάθεια, συμπλήρωσε ο Μπ.Ομπάμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk