Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔη Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη-Εκπρόσωπος Τύπουο κ. Γ. Κουμουτσάκος

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔη Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη-Εκπρόσωπος Τύπουο κ. Γ. Κουμουτσάκος | tovima.gr

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, ορίζεται Εκπρόσωπος του Kόμματος ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινώσει στον πρωθυπουργό η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Στους λόγους που επικαλείται λέει πως θέλει να συμβάλει στην ανανέωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Στην επιστολή της αναφέρει: «Αγαπητέ Πρόεδρε,

Έπειτα από εικοσιοκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Βουλή και έχοντας καταλάβει υπουργικά αξιώματα και το ύψιστο πολιτειακό κοινοβουλευτικό αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αισθάνομαι ότι ήλθε η ώρα να διευκολύνω την ανανέωση της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό σε παρακαλώ πολύ να μη με περιλάβεις στον Συνδυασμό της Α’ Αθηνών για τις Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Σου εκφράζω τις βαθειές ευχαριστίες μου για την εμπιστοσύνη, που πάντα μου έδειξες, με κορύφωμα την ανάθεση του υψηλού αξιώματος του Προέδρου της Βουλής. Θεωρώ αυτονόητο να συμπληρώσω, ότι παραμένω στρατευμένη στην Νέα Δημοκρατία και πάντα στη διάθεσή του για όποια επικουρία.

Καλή δύναμη στο τιτάνιο έργο που ανέλαβες και καλή επιτυχία!

Με τιμή και αγάπη,

Αννα Ψαρούδα Μπενάκη»

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η απάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

«Αγαπητή Αννα,
Σέβομαι την απόφασή σου να μην είσαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.
Θέλω εκ μέρους όλων των Νεοδημοκρατών – και βέβαιος ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των Ελλήνων – να σε ευχαριστήσω από καρδιάς για όσα σημαντικά έχεις προσφέρει στον τόπο και τη δημοκρατία, κυρίως όμως για το παράδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας που κατέθεσες στα δημόσια πράγματα αυτά τα 28 χρόνια της
συνεχούς κοινοβουλευτικής σου παρουσίας.

Είμαι προσωπικά υπερήφανος όχι μόνο γιατί το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου και της παράταξης ως η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Βουλής, αλλά κυρίως γιατί με το έργο σου τίμησες επάξια το ύψιστο κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Γνωρίζω ότι μπορώ να προσβλέπω πάντα στη γνώση και στην εμπειρία σου, κεφάλαια πολύτιμα στην κρισιμότερη μετά τη Μεταπολίτευση εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Με σεβασμό και αγάπη,
Κώστας Καραμανλής»

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk