ΗΠΑ

Ο Ομπάμα για την Υγεία

Τις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης που σχεδιάζει στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα , αμέσως μετά την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές. Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιάσει ενώπιον της κοινής συνεδρίασης των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμά του, που έχει γίνει το βασικό μεταρρυθμιστικό όπλο του στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ζήτημα …

Ο Ομπάμα για την Υγεία | tovima.gr

Τις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης που σχεδιάζει στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα , αμέσως μετά την επιστροφή του από τις καλοκαιρινές διακοπές. Την ερχόμενη Τετάρτη θα παρουσιάσει ενώπιον της κοινής συνεδρίασης των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμά του, που έχει γίνει το βασικό μεταρρυθμιστικό όπλο του στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ζήτημα έχει πολιτικό κόστος και για αυτόν τον λόγο οι επιτελείς του Λευκού Οίκου κρίνουν ότι ο πρόεδρος πρέπει να κινηθεί αποφασιστικά και να παρουσιάσει στον αμερικανικό λαό περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τις γενικόλογες εξαγγελίες που έχει κάνει ως τώρα. Γι΄ αυτό και η ομιλία του αμερικανού προέδρου θα γίνει σε ώρα υψηλής τηλεθέασης και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού Τύπου, ο κ. Ομπάμα θα αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρχει ομοσπονδιακή νομοθεσία που θα υποχρεώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να καλύπτουν τους ασφαλισμένους τους, χωρίς να μπορούν να αρνούνται την κάλυψη ή να χρεώνουν περισσότερο λόγω του ιατρικού ιστορικού του ασφαλισμένου ή κάποιας σοβαρής ασθένειας. Θα μιλήσει επίσης για την ανάγκη να υπάρχουν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για να μπορούν να ασφαλίζονται και εκείνοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα. Στην ομιλία του ο κ. Ομπάμα αναμένεται να δώσει έμφαση στους τομείς εκείνους στους οποίους μπορεί να επέλθει συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, έτσι ώστε με τη νέα νομοθεσία να καλυφθούν ασφαλιστικά τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων Αμερικανών. Η αμερικανική κοινή γνώμη ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχει στο έλλειμμα του προϋπολογισμού το πρόγραμμα, κόστους ενός τρισ. δολαρίων. Ηδη τρεις επιτροπές στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει βασικά σημεία των προτάσεων, αλλά χωρίς τη συναίνεση των Ρεπουμπλικανών. Το ίδιο έχει συμβεί και στη Γερουσία, όπου η πρωτοβουλία έχει κολλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών, και η μάχη προμηνύεται εκεί σκληρή. Πρόσφατη δημοσκόπηση του CΒS Νews έδειξε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών έχει την άποψη ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν τους έχει εξηγήσει πλήρως τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk