ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η έκθεση για το κλίμα

Οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να διαθέσουν κονδύλια για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να διαθέσει το ένα τέταρτο των κονδυλίων που απαιτούνται για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις πλουσίων και φτωχών χωρών με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή. Αυτό αναφέρεται σε σχέδιο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εν όψει της συνόδου της Κοπεγχάγης τον προσεχή Δεκέμβριο. Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα χρειαστούν ένα ποσό μεταξύ 66 και 80 δισ.

Η έκθεση  για το κλίμα | tovima.gr

Οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να διαθέσουν κονδύλια για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να διαθέσει το ένα τέταρτο των κονδυλίων που απαιτούνται για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις πλουσίων και φτωχών χωρών με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή. Αυτό αναφέρεται σε σχέδιο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εν όψει της συνόδου της Κοπεγχάγης τον προσεχή Δεκέμβριο.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα χρειαστούν ένα ποσό μεταξύ 66 και 80 δισ. ευρώ για να μειώσουν τις εκπομπές αερίων από τη βιομηχανία και τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, έτσι ώστε να περιορίσουν τις συνέπειες από την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι το μερίδιο της ΕΕ στα κονδύλια που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό πρέπει να είναι μεταξύ 20% και 30%.

Την ίδια στιγμή, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) σχεδιάζει να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2030, καθώς η οικονομική ύφεση είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της κατανάλωσης ενέργειας και περιόρισε τους ρύπους. Η νέα εκτίμηση της ΙΕΑ θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην Μπανγκόκ στις 6 Οκτωβρίου, που θα προετοιμάσει τις συνομιλίες των ηγετών του πλανήτη κατά τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk