Με τέσσερις απουσίες βασικών στελεχών, με πέντε πρωτοεμφανιζόμενους στη διοργάνωση παίκτες και με καινούργιο προπονητή, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάνει αύριο (με αντίπαλο τα Σκόπια) τζάμπολ στο 36ο Ευρωμπάσκετ

Το μετάλλιο στόχος της Εθνικής μπάσκετ στην Πολωνία

«ΟΠΟΙΟΣ ξέρει από πριν πού θέλει να πάει, δεν πηγαίνει πολύ μακριά »ήταν ένα από τα δόγματα του Ναπολέοντος Βοναπάρτη. Με τέσσερις απουσίες βασικών στελεχών ( Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής ), οι οποίοι συνυπέγραψαν κορυφαίες διακρίσεις (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006),με πέντε πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες ( Κουφός,Καλάθης,Καϊμακόγλου,Καλαμπόκης,Περπέρογλου ), με καινούργιο προπονητή τον Λιθουανό κ. Γιόνας Καζλάουσκας , που έρχεται να διαδεχθεί τον επιτυχημένο στην Εθνική κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, και με μέσο όρο ηλικίας παικτών τα 25,4 χρόνια, χρειάζεται να είναι κανείς… μέντιουμ για να απαντήσει με ακρίβεια στο ερώτημα « πού μπορεί να φτάσει η Εθνική Ελλάδος ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ». Το σπουδαίο αθλητικό ραντεβού αρχίζει αύριο Δευτέρα (17.30) στο Πόζναν με αντίπαλο για την ελληνική ομάδα την αντίστοιχη της πΓΔΜ και ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.Αν ενστερνιστούμε,λοιπόν,την άποψη του γάλλου στρατηλάτη, ίσως αυτό το πέπλο αβεβαιότητας που ντύνει την ελληνική ομάδα να βγει και σε καλό!

«ΟΠΟΙΟΣ ξέρει από πριν πού θέλει να πάει, δεν πηγαίνει πολύ μακριά »ήταν ένα από τα δόγματα του Ναπολέοντος Βοναπάρτη. Με τέσσερις απουσίες βασικών στελεχών ( Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής ), οι οποίοι συνυπέγραψαν κορυφαίες διακρίσεις (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006),με πέντε πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες ( Κουφός,Καλάθης,Καϊμακόγλου,Καλαμπόκης,Περπέρογλου ), με καινούργιο προπονητή τον Λιθουανό κ. Γιόνας Καζλάουσκας
, που έρχεται να διαδεχθεί τον επιτυχημένο στην Εθνική κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, και με μέσο όρο ηλικίας παικτών τα 25,4 χρόνια, χρειάζεται να είναι κανείς… μέντιουμ για να απαντήσει με ακρίβεια στο ερώτημα « πού μπορεί να φτάσει η Εθνική Ελλάδος ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ». Το σπουδαίο αθλητικό ραντεβού αρχίζει αύριο Δευτέρα (17.30) στο Πόζναν με αντίπαλο για την ελληνική ομάδα την αντίστοιχη της πΓΔΜ και ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.Αν ενστερνιστούμε,λοιπόν,την άποψη του γάλλου στρατηλάτη, ίσως αυτό το πέπλο αβεβαιότητας που ντύνει την ελληνική ομάδα να βγει και σε καλό!

O πρώτος που μίλησε ξεκάθαρα για τον στόχο της Εθνικής Ελλάδος σε αυτό το 36ο Ευρωμπάσκετ ήταν ο πρόεδρος της FΙΒΑ Εurope κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος. « Οι στόχοι μας είναι πάντα υψηλοί και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούν οι απουσίες βασικών παικτών με την ποιότητα των παικτών που συγκροτούν το ρόστερ και τη μεθοδικότητα του προπονητικού επιτελείου μας. Στόχος είναι το βάθρο. Είναι πολύ υψηλός,κάποιοι μπορεί να αιφνιδιάζονται από αυτό που λέω, αλλά δεν μπορώ να κοροϊδεύω τον κόσμο. Το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ ψηλά και δεν μπορεί να βάζει χαμηλούς στόχους » δήλωσε στα μέσα Αυγούστου ο ισχυρός παράγοντας του ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ και κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι με εκείνη την τοποθέτηση δημιουργούσε άνευ λόγου και αιτίας συνθήκες πίεσης στην ομάδα. Μακάρι, πάντως, τα λόγια του κ. Βασιλακόπουλου να αποδειχθούν προφητικά, όπως είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια στην περίπτωση του τέως αρχηγού της Εθνικής Μιχάλη Κακιούζη, ο οποίος μετά τις διαδοχικές ήττες στους πρώτους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας είχε προβλέψει ότι η ομάδα του 2005 θα ολοκλήρωνε θριαμβευτικά την πορεία της κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης. Οπερ και εγένετο στο Βελιγράδι!

Προσγείωσηστην πραγματικότητα

Ο Κώστας Κουφός

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη την… κορυφή και ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Για πολλούς λόγους, μάλιστα, και τηρουμένων των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, η κατάκτηση της πέμπτης θέσης – που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας το 2010- δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί… Βατερλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Εθνική αποκλείεται να επιστρέψει από την Πολωνία με κάποιο μετάλλιο στις αποσκευές της. Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την εκτίμηση είναι πολλοί. Ο πρώτος και βασικότερος είναι οι απουσίες δύο αθλητών με εξαιρετικά χαρίσματα στη δημιουργία φάσεων για τους συμπαίκτες τους. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, βάζοντας τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, λειτουργούσαν όπως η «μνήμη» στους υπολογιστές και η εμπειρία τους εξασφάλιζε εγγυήσεις και στις δύο άκρες του γηπέδου.

Πλέον, στην ομάδα, που αποπειράται να κτίσει ο λιθουανός κόουτς κ. Γιόνας Καζλάουσκας , το βάρος πέφτει κυρίως στις πλάτες του Βασίλη Σπανούλη , ο οποίος είναι προετοιμασμένος για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσει στα γήπεδα της Πολωνίας. « Ξέρω ότι οι ομάδες θα προσπαθήσουν να με φθείρουν,να με κουράσουν, αλλά στο μυαλό μου αυτό που υπάρχει είναι πώς θα μπορέσω να βοηθήσω και όταν δεν θα είμαι σε καλή μέρα. Ο ρόλος μου θα είναι να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να γίνουν καλύτεροι, γιατί πάντα τελικά στόχος είναι η νίκη » εξομολογήθηκε ο «Κill Βill», αλλά πιθανότατα εκτός από την αρωγή του έμπειρου Νίκου Ζήση, η συνεισφορά των άλλων περιφερειακών (Καλάθης, Καλαμπόκης, Περπέρογλου) ίσως να αποδειχθεί ανεπαρκής λόγω της έλλειψης παραστάσεων σε μεγάλες διοργανώσεις.

« Απουσίες δεν έχει μόνο η ελληνική, αλλά οι περισσότερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ » είναι η κρατούσα άποψη και ίσως για αυτό τα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και οι διεθνείς να ονειρεύονται την άνοδο στο βάθρο.

«Συγκρατημένα αισιόδοξοι»
Ο κ. Γιάννης Σφαιρόπουλος, πάντως, άμεσος συνεργάτης του κ. Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής, βάζει τα πράγματα στη σωστή διάστασή τους εξηγώντας: « Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Αισιόδοξοι γιατί η Ελλάδα διαθέτει ποιότητα παικτών,έχει μαχητικό πνεύμα και είναι μια χώρα που πάντα διεκδικεί ό,τι καλύτερο σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει. Συγκρατημένοι γιατί έχουμε νέα ομάδα,με καινούργιο προπονητή,που βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά της.Δουλεύουμε όλοι μαζί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σίγουρα αυτό είναι ένα μειονέκτημα ». Τα λόγια του κ. Σφαιρόπουλου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σοφά, αν σκεφτεί κανείς ότι οι διεθνείς καλούνται να υιοθετήσουν μια νέα φιλοσοφία, που έρχεται να αντικαταστήσει την επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου κόουτς Π. Γιαννάκη. Ποιες αλλαγές, όμως, εντοπίζονται στη φιλοσοφία του κ. Καζλάουσκας; Οι βασικές διαφορές εστιάζονται στο επιθετικό κομμάτι, όπου πλέον οι παίκτες επιζητούν γρήγορες επιθέσεις διάρκειας τριών (πρωτεύων αιφνιδιασμός) ως δέκα (δευτερεύων αιφνιδιασμός) δευτερολέπτων, ενώ ο «Δράκος» είναι πρεσβευτής του δόγματος ότι οι ομάδες πρέπει να εκτελούν τις επιθέσεις τους μεταξύ 18 και 24 δευτερολέπτων, ούτως ώστε να έχουν κουράσει τον αντίπαλο γυρνώντας υπομονετικά την μπάλα και ψάχνοντας την καλύτερη επιλογή για σουτ.

Οσο για τον αμυντικό σχεδιασμό, το νέο τεχνικό επιτελείο δείχνει προτίμηση στις άμυνες «zone press» με αρκετές παγίδες, ώστε να γίνονται κλεψίματα και να εκδηλώνονται αιφνιδιασμοί, ενώ η προηγούμενη τεχνική ηγεσία είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο καθαρό «men to men» στηριζόμενο στις ατομικές αμυντικές αρετές του κάθε παίκτη. Ολα αυτά, λοιπόν, δεν εφαρμόζονται από τη μια ημέρα στην άλλη. Γι΄ αυτό και ο σέντερ του Ολυμπιακού Ανδρέας Γλυνιαδάκης διευκρίνισε ότι « δεν σκεφτόμαστε αν θα βγούμε πρώτοι,δεύτεροι ή πέμπτοι. Το πιο σημαντικό για εμάς,επειδή είμαστε νέα ομάδα, είναι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέσα από κάθε αγώνα να χτίζουμε χαρακτήρα ».

Κάθε αρχή και δύσκολη
Συμπερασματικά, κανείς από τους τρεις αγώνες της πρώτης φάσης (διαδοχικά απέναντι στις πΓΔΜ, Κροατία, Ισραήλ) δεν θα είναι εύκολος για την ανανεωμένη Εθνική. Κάθε πρεμιέρα σπουδαίας διοργάνωσης εγκυμονεί κινδύνους και αυτό το θυμούνται όσοι είχαν «ιδρώσει» για να υποτάξουν το Κατάρ στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006. Την ίδια στιγμή, η Κροατία διαθέτει τη δυναμική για να αξιώνει νίκη επί της Ελλάδας έχοντας ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της όπως ο ΡόκοΛένι Ούκιτς των Μιλγουόκι Μπακς ή ο βετεράνος σέντερ του Ολυμπιακού Νίκολα Βούιτσιτς .

Η αναμέτρηση με την Κροατία θα είναι και το πρώτο μεγάλο στοίχημα, αφού λογικά θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στο χέρι των παικτών της ελληνικής ομάδας είναι να μην αναγάγουν ξανά το Ισραήλ σε… κακό δαίμονα της Εθνικής αντλώντας αυτοπεποίθηση εν όψει της δεύτερης φάσης, όπου θα κληθούν να περάσουν τις εξετάσεις μετά τα ταχύρυθμα φροντιστήρια και μάλιστα με υψηλό βαθμό. Μια καλή θέση, δηλαδή, η οποία θα αφήνει ελπίδες πρόκρισης στην τετράδα της διοργάνωσης. Αν εκπληρωθεί αυτός ο στόχος, η επιχείρηση «Ευρωμπάσκετ 2009» θα στεφθεί με επιτυχία και το καλοκαίρι του 2010 η Εθνική θα εμφανιστεί στα γήπεδα της Τουρκίας με το σπαθί της και όχι με τη χορηγία… wild card.

Οι όμιλοι, το πρόγραμμα των αγώνων και το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης

Μέσα στο παρκέ, το κουμάντο της ομάδας που θέλει να χτίσει ο λιθουανός τεχνικός κ. Γιόνας Καζλάουσκας (δεξιά) πέφτει κυρίως στις πλάτες του Βασίλη Σπανούλη

Οι όμιλοι του 36ου Ευρωμπάσκετ: Α΄ (Πόζναν): Ελλάδα, Κροατία, Ισραήλ, πΓΔΜ. Β΄ (Γκντανσκ): Ρωσία, Γαλλία, Λετονία, Γερμανία. Γ΄ (Βαρσοβία): Αγγλία, Σερβία, Ισπανία, Σλοβενία. Δ΄ (Βρότσλαβ): Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία, Βουλγαρία.

Το πρόγραμμα της Εθνικής στην α Δ φάση: Δευτέρα 7/9: Ελλάδα- πΓΔΜ (17.30), Τρίτη 8/9: Ελλάδα- Κροατία (20.15), Τετάρτη 9/9: Ελλάδα- Ισραήλ (20.15). Εκτός από την αναμέτρηση της Εθνικής με την πΓΔΜ, η πρεμιέρα (7/9) του Ευρωμπάσκετ περιλαμβάνει αρκετά ντέρμπι. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ρωσία- Λετονία (17.30), Αγγλία- Σλοβενία (19.15), Πολωνία- Βουλγαρία (19.15), Κροατία – Ισραήλ (20.15), Γαλλία- Γερμανία (20.15), Σερβία – Ισπανία (22.00), Τουρκία- Λιθουανία (22.15).

Με βάση το σύστημα της διοργάνωσης- το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ 2007 της Ισπανίας, όπου τις πρώτες τρεις θέσεις κατέλαβαν η Ρωσία (χρυσό μετάλλιο), η Ισπανία (αργυρό) και η Λιθουανία (χάλκινο), ενώ η Ελλάδα ήταν τέταρτη- οι 16 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους και στην πρώτη φάση (7-9 Σεπτεμβρίου) δίνουν τρεις αγώνες. Οι πρώτες τρεις προκρίνονται στη δεύτερη φάση, όπου μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα δημιουργώντας δύο νέους ομίλους των έξι ομάδων (συναντιούνται οι ομάδες των Α Δ Δ και Γ Δ Δ ομίλων και οι αγώνες διαρκούν από τις 11 ως τις 16 Σεπτεμβρίου).

Από τους ομίλους της δεύτερης φάσης προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις διαμορφώνοντας τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης, η οποία πλέον κρίνεται σε νοκ άουτ αγώνες που θα διεξαχθούν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι νικητές θα αναμετρηθούν στους ημιτελικούς που θα γίνουν στις 19 Σεπτεμβρίου και οι τελικοί (μικρός και μεγάλος) θα πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου. Η πόλη διεξαγωγής της προημιτελικής, της ημιτελικής και της τελικής φάσης θα είναι το Κατοβίτσε, ενώ αν η Εθνική προκριθεί (που θα προκριθεί λογικά) στη δεύτερη φάση, θα δώσει τους αγώνες της στο Μπίντγκος.

Το μεγάλο φαβορί ( Ισπανία )και οι μεγάλοι απόντες (παίκτες ΝΒΑ )

Ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Λος Αντζελες Λέικερς Πάου Γκασόλ (αριστερά), ο παίκτης -φαινόμενο Ρίκι Ρούμπιο – του οποίου η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα θα στοιχίσει συνολικά 5,7 εκατ. ευρώ- και οι άλλοι ισπανοί αστέρες του μπάσκετ φιλοδοξούν να οδηγήσουν τη χώρα τους στην κορυφή της Ευρώπης

Στα μπασκετικά «πηγαδάκια», ακόμη και σε αυτά που στήνονται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των παικτών της Εθνικής, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του 36ου Ευρωμπάσκετ είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 Ισπανία. Οχι γιατί η περυσινή φιναλίστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δεν αντιμετωπίζει τραυματισμούς και απουσίες, τη στιγμή που άλλες παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ εμφανίζονται σχεδόν αποδεκατισμένες, αλλά γιατί το δυναμικό που έχει στη διάθεσή του ο νέος ομοσπονδιακός κόουτς της Ισπανίας κ. Σέρτζο Σκαριόλο (διαδέχθηκε τον κ. Αϊτο Ρενέσες ) καλύπτει και με το παραπάνω τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Στα γήπεδα της Πολωνίας λοιπόν δεν θα αγωνιστούν οι Χοσέ Καλντερόν (Τορόντο Ράπτορς), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς) και Μπέρνι Ροντρίγκεθ (Ουνικάχα Μάλαγα), αλλά θα εμφανιστεί με πεντάδα σουπερστάρ, όπως τα αδέλφια Γκασόλ, Πάου (πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Λος Αντζελες Λέικερς) και Μαρκ (Μέμφις Γκρίζλις), ο Ρούντι Φερνάντεθ (Μπλέιζερς), ο παίκτης-φαινόμενο Ρίκι Ρούμπιο, η μεταγραφή του οποίου στην Μπαρτσελόνα θα στοιχίσει συνολικά 5,7 εκατ. ευρώ, ο αρχηγός της Μπάρτσα Χουάν Κάρλος Ναβάρο και άλλοι κορυφαίοι παίκτες ( Γκαρμπαχόσα , Ρέγες, Λόπεθ, Καμπέθας ).

Παρ΄ όλα αυτά, μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Σκαριόλο ξεκαθάρισε: «Το εφετινό Ευρωμπάσκετ θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο και πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη.Υπάρχουν αρκετές ομάδες, όπως οι Ελλάδα, Λιθουανία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία και,φυσικά,η Ισπανία,που δημιουργούν σκληρό ανταγωνισμό και πρόκειται να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Γι΄ αυτό δήλωσα προ ημερών και στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ότι στην Πολωνία θα συναντήσουμε πολύ περισσότερα εμπόδια από όσα υπολογίζει ο κόσμος. Συν τοις άλλοις, είχαμε τον τραυματισμό του Πάου (Γκασόλ), ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση στο δάχτυλο του χεριού του,ενώ μας απασχόλησε και ο τραυματισμός του Ρούντι (Φερνάντεθ) τις τελευταίες ημέρες».

Τι να πουν όμως και οι συνάδελφοί του προπονητές των άλλων ομάδων; Ο Γερμανός κ. Ντιρκ Μπάουερμαν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον σουπερστάρ των Ντάλας Μάβερικς Ντιρκ Νοβίτσκι και τον σέντερ των Λος Αντζελες Κλίπερς Κρις Κέιμαν. Ο Λιθουανός κ. Ραμούνας Μπουτάουτας δεν θα έχει μαζί του τον σταρ του Παναθηναϊκού Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον πολυσύνθετο Ραμούνας Σισκάουσκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), τον Ριμάντας Καουκένας (Ρεάλ Μαδρίτης) και τον Ντάριους Σονγκάιλα (Ουάσινγκτον Ουίζαρντς).

Ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2007 Ρωσίας κ. Ντέιβιντ Μπλατ θα στερηθεί των υπηρεσιών του άσου των Γιούτα Τζαζ Αντρέι Κιριλένκο, του Τζέι Αρ Χόλντεν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και πιθανότατα δεν θα έχει στην πρώτη φάση τον τραυματία φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Βίκτορ Χριάπα. Η Σερβία δεν πάει πίσω, καθώς ο κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς θα έχει στην Πολωνία μόνο έναν από τους έξι συμπατριώτες του που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, τον Νέναντ Κρστιτς των Οκλαχόμα Θάντερ. Οι υπόλοιποι ( Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Μάρκο Γιάριτς, Ντάρκο Μίλισιτς, Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς , Βλαντίμιρ Ραντμάνοβιτς ) δεν ακολούθησαν την αποστολή για διάφορους λόγους. Η Τουρκία δεν θα έχει τον Μεμέτ Οκούρ των Γιούτα Τζαζ, αλλά μόνο τους Χινταγέτ Τούρκογλου (Τορόντο Ράπτορς) και Ερσάν Ιλιάσοβα (Μιλγουόκι Μπακς). Ακόμη και η Αγγλία, η παρουσία της οποίας στο Ευρωμπάσκετ συνιστά… ανέκδοτο, θα μπορούσε να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστική, αν, εκτός από τον Ποπς Μενσά-Μπονσού των Χιούστον Ρόκετς, είχε στη διάθεσή της τους Λούολ Ντεγκ (Σικάγο Μπουλς) και Κελένα Αζουμπουίκε (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς). Ισχυροί θα πρέπει να αισθάνονται οι Γάλλοι, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Βινσάν Κολέ έχει να διαχειριστεί πληρέστατο ρόστερ, το οποίο εμπλουτίζουν πέντε παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, με πρώτο και καλύτερο τον τρις πρωταθλητή με τους Σαν Αντόνιο Σπερς Τόνι Πάρκερ (οι άλλοι τέσσερις είναι οι Μπορίς Ντιό, Νικολάς Μπατούμ, Ιάν Μαϊνμί και Ρόνι Τουριάφ ).

Αρκετά ικανοποιημένοι από το έμψυχο δυναμικό που κατάφεραν να συγκεντρώσουν εμφανίζονται ο ομοσπονδιακός τεχνικός (παλαίμαχος άσος) κ. Γιούρι Ζντοβτς και ο έλληνας συνεργάτης του στον πάγκο της Σλοβενίας κ. Στέφανος Δέδας, καθώς υπάρχει ένα κράμα παικτών (από το ΝΒΑ οι Γκόραν Ντράγκιτς και Πρίμοζ Μπρέζετς, από την Ευρώπη οι Γιάκα Λάκοβιτς, Ματίας Σμόντις, Μπόστιαν Νάχμπαρ, Εράζεμ Λόρμπεκ ) που προσδίδει ποιότητα και προσφάτως προκάλεσε τη συντριβή (81-64) της Ελλάδας στον τελευταίο φιλικό αγώνα που έδωσε στο Μάριμπορ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk