Κ. Καραμανλής: «Δύο πολύ δύσκολα χρόνια»

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει εφόσον ξανακερδίσει τις εκλογές, αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν να καταφύγει στις κάλπες, επρόκειτο να αναφερθεί χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με σημεία τα οποία έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα το γραφείο του Πρωθυπουργού, στην ομιλία του χθες βράδυ ο κ. Καραμανλής: * Θα αναφερόταν στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στις συνέπειές της σε όλες τις …

Κ. Καραμανλής: «Δύο πολύ δύσκολα χρόνια» | tovima.gr

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει εφόσον ξανακερδίσει τις εκλογές, αλλά και στους λόγους που τον οδήγησαν να καταφύγει στις κάλπες, επρόκειτο να αναφερθεί χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σημεία τα οποία έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα το γραφείο του Πρωθυπουργού, στην ομιλία του χθες βράδυ ο κ. Καραμανλής:

* Θα αναφερόταν στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στις συνέπειές της σε όλες τις χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα σημείωνε ότι λόγω της κρίσης που έχει έρθει ήδη στη χώρα μας «ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια» και ότι «αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι».

* Θα τόνιζε ότι η απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες και νωπή λαϊκή εντολή καθοδηγήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το εθνικό συμφέρον.

* Θα έδινε βασικά στοιχεία για το κυβερνητικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί. Εργο στο οποίο θα οικοδομηθεί και το σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως θα σημείωνε.

* Θα υπογράμμιζε ότι το πρόγραμμα αυτό θεμελιώνει τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση, με σιγουριά και αισιοδοξία: «Τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μπορούν να εγγυηθούν την προοπτική και την ελπίδα στον τόπο μας.Με βάση αυτό άλλωστε το έργο κατέστη εφικτό να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την κρίση». «Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης, η οικονομία δεν πέρασε σε βαθιά ύφεση,όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες» θα προσέθετε. Οι άξονες του προγράμματος εξόδου από την κρίση που θα ανακοίνωνε ο Πρωθυπουργός είναι οι εξής:

1. Ο αυστηρός έλεγχος των δημοσίων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς του με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.

2. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής. 3. Διαρθρωτικές αλλαγές που θα δημιουργούν νέες δομές, ικανές να διασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος, ιδίως μάλιστα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό σύστημα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη δημόσια διοίκηση, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την Παιδεία.

Ο κ. Καραμανλής επρόκειτο επίσης να μιλήσει για τα θέματα της δημόσιας ασφαλείας και της μη νόμιμης μετανάστευσης. Θα αναφερόταν επίσης σε καθοριστικής σημασίας θέματα για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της, ενώ καταλήγοντας θα επεσήμαινε την πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk