Η συμβιβαστική πρόταση Τσίπρα για διέξοδο από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Α. Τσίπρας κατέθεσε στην πολιτική γραμματεία του κόμματος πρόταση τεσσάρων σημείων για διέξοδο από την κρίση που σωβεί στον ΣΥΡΙΖΑ έννα μόλις μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Τα τέσσερα σημεία είναι τα εξής:

1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.

2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.

3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.

4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία στην Πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ και το απόγευμα θα τεθεί στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.
Αν εγκριθεί στη συνέχεια θα τεθεί στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν όχι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΝ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk