Επετειακή επανέκδοση

Οι Beatles παραμένουν «αθάνατοι» και επιστρέφουν ψηφιακά επεξεργασμένοι

Η «Επανάσταση 9», το κομμάτι των θρυλικών Σκαθαριών, θα βρει στις 9/9/2009 την επιβεβαίωση της: Την Τετάρτη βγαίνει στην κυκλοφορία μεγάλο μέρος της δισκογραφίας των Beatles ψηφιακά επεξεργασμένο, αλλά και σχετικό βιντεοπαιχνίδι. Μισό αιώνα μετά την εμφάνισή του, το συγκρότημα δεν έχει φύγει ακόμη από τον χάρτη.

Η «Επανάσταση 9», το κομμάτι των θρυλικών Σκαθαριών, θα βρει στις 9/9/2009 την επιβεβαίωση της: Την Τετάρτη βγαίνει στην κυκλοφορία μεγάλο μέρος της δισκογραφίας των Beatles ψηφιακά επεξεργασμένο, αλλά και σχετικό βιντεοπαιχνίδι.
Τα εναπομείνοντα μέλη των Beatles υπόσχονται ότι η έκδοση που θα βγει στην αγορά προσφέρει την πιο πιστή αναπαραγωγή του πώς ακουγόταν το συγκρότημα μέσα στον στούντιο.
Η Τετάρτη είναι μεγάλη ημέρα για το συγκρότημα και για έναν άλλο λόγο: Στην κυκλοφορία βγαίνει και το «The Beatles: Rock Band», βιντεοπαιχνίδι της Harmonix, που πατάει πάνω στη φόρμα του προηγούμενου παιχνιδιού Rock Band, και θα δίνει την εικονική ευκαιρία στους παίκτες να σταθούν στη σκηνή δίπλα σε ιστορικές συναυλίες του συγκροτήματος.
Η Apple, τέλος, έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να κάνει την Τετάρτη μία «μουσικού θέματος» ανακοίνωση, και πολλοί υποψιάζονται ότι θα έχει να κάνει με τους Beatles, που δεν είχαν μπει ποτέ ούτε στο iTunes της Apple.
O μύθος των Beatles, μισό αιώνα μετά την εμφάνισή τους στο μουσικό στερέωμα και με εδώ και 29 χρόνια νεκρό τον Τζον Λένον, φαίνεται ότι έχει περάσει στην αθανασία. Ενδεικτικά, έρευνα της Pew Research βρίσκει τους Beatles να αρέσουν στο 81% του κοινού ηλικίας 16-29 και μόλις 4% να μην τους έχει ακούσει, σύμφωνα με το CNN.
Οι σημερινοί Radiohead, συγκριτικά, συγκεντρώνουν μόλις 39% «θετικών απόψεων», ενώ το 45% του ίδιου κοινού δεν τους έχει ακούσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk