Με δημοσιοποίηση προκήρυξης

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη της επιθεσης στο ΥΜΑΘ

Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη. Η προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη της επίθεσης, δημοσιοποιήθηκε σε ανεξάρτητη ιστοσελίδα εναλλακτικής πληροφόρησης.

Η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη.

Στην προκήρυξη αναλύονται οι αιτίες για τη δράση της οργάνωσης και επισημαίνεται ότι η βόμβα τοποθετήθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ως μια «πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας» που λαμβάνονταν εκείνες τις ημέρες εν όψει της ΔΕΘ.

Κλείνοντας την προκήρυξή της, η οργάνωση σημειώνει ότι θα επανέλθει.

Η προκήρυξη, με την οποία αναλαμβάνεται η ευθύνη της επίθεσης, δημοσιοποιήθηκε στην ανεξάρτητη ιστοσελίδα εναλλακτικής πληροφόρησης Athens Indymedia.

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα με την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για την ισχυρότατη έκρηξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το παγιδευμένο όχημα είναι πως φέρει τη σφραγίδα του Επαναστατικού Αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατικής έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στη διαπίστωση ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τις δύο επιθέσεις έγιναν από το ίδιο καρτοτηλέφωνο, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση πως τα δύο χτυπήματα -κατ’ επέκταση και οι δύο οργανώσεις- συνδέονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk