Σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών η Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες διαδηλωτές από πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν φθάσει στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το απόγευμα εν όψει των εγκαινίων της 74ης Διεθνούς Εκθεσης. Η «πρεμιέρα» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγινε χθες το βράδυ με τους ένστολους που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Τη συγκέντρωση, στην πλατεία Λευκού Πύργου, διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των διαδηλωτών προς τον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης θα ξεκινήσουν μετά τις 6 το απόγευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές από πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν φθάσει στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το απόγευμα εν όψει των εγκαινίων της 74ης Διεθνούς Εκθεσης. Η «πρεμιέρα» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγινε χθες το βράδυ με τους ένστολους που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Τη συγκέντρωση, στην πλατεία Λευκού Πύργου, διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των διαδηλωτών προς τον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης θα ξεκινήσουν μετά τις 6 το απόγευμα. Ειδικότερα, στις 18.00 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Την ίδια ώρα στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επίσης στις 18.30 η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΟΤΑ, η ΕΔΟΘ και το Εργατικό Κέντρο καλούν σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους στην πλατεία Σιντριβανίου.

Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στην πόλη βρίσκονται από χθες 60 διμοιρίες, ενώ ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που θα χρησιμοποιηθούν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα αγγίξει τις 3.000 και τέσσερις εισαγγελείς θα βρίσκονται σε επιφυλακή. Η Αστυνομία θα δώσει ειδικό βάρος περιμετρικά των πανεπιστημιακών σχολών τις οποίες χρησιμοποιούν συνήθως ως ορμητήριο άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα. Παράλληλα καθ΄ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πετά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης σήμερα από το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα απαγορευθεί η στάση και στάθμευση.

Συγκεκριμένα θα κλείσουν η λεωφόρος Στρατού (από Καυτανζόγλου ως ΧΑΝΘ), η 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου ως Εγνατία), η Β. Ολγας (από Μ. Μπότσαρη ως Παρασκευοπούλου), η Β. Γεωργίου (από Παρασκευοπούλου ως Μ. Ανδρόνικου), η λεωφ. Νίκης (από 26ης Οκτωβρίου ως Λευκό Πύργο), η Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη ως 3ης Σεπτεμβρίου) και η Εγνατία (από Λαγκαδά ως 3ης Σεπτεμβρίου).

Ακόμη, η στάθμευση των οχημάτων θα απαγορευθεί από σήμερα το πρωί ως αύριο το μεσημέρι στους εξής δρόμους: λεωφ. Στρατού (από Καυτανζόγλου ως ΧΑΝΘ), Ν. Γερμανού (από Λευκό Πύργο ως ΧΑΝΘ), 3ης Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου ως Αγ. Δημητρίου), Αγ. Δημητρίου (από Ευαγγελίστρια ως 3ης Σεπτεμβρίου), Εθνικής Αμύνης (από Αγ. Δημητρίου ως Λευκό Πύργο), Τσιμισκή (από ΧΑΝΘ ως Εθνικής Αμύνης), Εγνατία (από Σιντριβάνι ως 3ης Σεπτεμβρίου), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία ως 3ης Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου ως Εθνικής Αμύνης), Ν. Ζέρβα (από Β. Γεωργίου ως λεωφ. Στρατού), Γκύζη (από Μ. Αλεξάνδρου ως Γ. Γεωργίου), Μ. Αλεξάνδρου (από πλατεία Ηλεκτρικής ως Αγ. Τριάδος), Αγ. Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου ως Β. Γεωργίου), Μ. Ανδρόνικου (από πλ. Ηλεκτρικής ως ΧΑΝΘ).

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk