ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δύο πανεπιστήμια απαιτούν χώρους

Σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης χώρων αντιμετωπίζουν τα δύο πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, αφού οι εγκαταστάσεις τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους. Σχολές λειτουργούν στο ενοίκιο, άλλες σε υπόγεια γκαράζ, ολόκληρα τμήματα είναι διάσπαρτα μέσα στην πόλη, ενώ το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αρνείται να παραχωρήσει το πρώην 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο και ασφυκτιά. Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας …

Δύο πανεπιστήμια απαιτούν χώρους | tovima.gr

Σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης χώρων αντιμετωπίζουν τα δύο πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, αφού οι εγκαταστάσεις τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους. Σχολές λειτουργούν στο ενοίκιο, άλλες σε υπόγεια γκαράζ, ολόκληρα τμήματα είναι διάσπαρτα μέσα στην πόλη, ενώ το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αρνείται να παραχωρήσει το πρώην 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο και ασφυκτιά.

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα αποστείλουν επιστολή για το ζήτημα στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, την οποία και συνυπογράφουν βουλευτές της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του πανεπιστημίου κάνει λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, καθώς αν και πέρυσι είχε λάβει γραπτώς υπόσχεση από την ηγεσία του υπουργείου για αμοιβαία και επωφελή λύση του ζητήματος, εν τούτοις δεν δόθηκε διέξοδος και η υπόθεση ακόμη εκκρεμεί.

Το πανεπιστήμιο έχει προτείνει την ανακατασκευή των χώρων του ιστορικού στρατιωτικού νοσοκομείου με κοινοτικά κονδύλια και τη χρήση του ημίσεως των εγκαταστάσεών του. Μάλιστα, την Τετάρτη ο Σύλλογος Φοιτητών του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος έκλεισε συμβολικά την Εγνατία για το ίδιο αίτημα. Σοβαρή έλλειψη χώρων παρουσιάζει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι χώροι του κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1950 για να εξυπηρετούν 15.000 φοιτητές. Σήμερα ο αριθμός έχει φθάσει τις 100.000. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης κάνει μάθημα σε δανεικές αίθουσες και σε λυόμενα, στη Νομική Σχολή οι εξετάσεις γίνονται στα γραφεία των καθηγητών, το Ιστορικό Αρχαιολογικό δεν έχει χώρο για να ιδρύσει αρχαιολογικά εργαστήρια, ενώ στο… ενοίκιο βρίσκονται το Τμήμα Δημοσιογραφίας, το Τμήμα Κινηματογράφου και το ΤΕΦΑΑ.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk