Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίου ενάντια στο ΑΙDS

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η ανακάλυψη δύο νέων αντισωμάτων τα οποία επιτίθενται και εξουδετερώνουν τον ιό ΗΙV του ΑΙDS δίνουν ελπίδα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου το οποίο θα μπορεί να προστατεύσει από τη σοβαρή αυτή μόλυνση, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές. Ειδικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Σκριπς στη Λα Χόγια της Καλιφόρνιας χρησιμοποίησαν, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Science», μια νέα τεχνολογία με την οποία ανέλυσαν εξονυχιστικά δείγματα αίματος τα οποία ελήφθησαν από 1.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Η ανακάλυψη δύο νέων αντισωμάτων τα οποία επιτίθενται και εξουδετερώνουν τον ιό ΗΙV του ΑΙDS δίνουν ελπίδα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου το οποίο θα μπορεί να προστατεύσει από τη σοβαρή αυτή μόλυνση, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Ειδικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Σκριπς στη Λα Χόγια της Καλιφόρνιας χρησιμοποίησαν, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Science», μια νέα τεχνολογία με την οποία ανέλυσαν εξονυχιστικά δείγματα αίματος τα οποία ελήφθησαν από 1.800 άτομα μολυσμένα με τον ιό του ΑΙDS.

Ανακάλυψαν έτσι δύο αντισώματα- ΡG9 και ΡG16- τα οποία φαίνεται να εξουδετερώνουν τον ιό. Παράλληλα εντόπισαν ένα νέο τμήμα του ιού στο οποίο επιτίθενται τα δύο αντισώματα ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στον σχεδιασμό εμβολίου εναντίον του.

Το εύρημα ενθουσίασε τους ερευνητές που ασχολούνται με το ΑΙDS, καθώς είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που εντοπίζονται νέα αντισώματα στον ΗΙV τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk