Ρουσφετολογική η τελευταία πράξη της κυβέρνησης

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία αναμενόταν να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια ως αργά χθες βράδυ, η κυβέρνηση κλείνει τις σημαντικές εκκρεμότητες σε θέματα παροχών που έμειναν μετέωρες μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου και…

Ρουσφετολογική η τελευταία πράξη της κυβέρνησης | tovima.gr

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία αναμενόταν να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια ως αργά χθες βράδυ, η κυβέρνηση κλείνει τις σημαντικές εκκρεμότητες σε θέματα παροχών που έμειναν μετέωρες μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, Οικονομίας κ. Ι.Παπαθανασίου και Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη αποφασίστηκε να προχωρήσει στη λύση αυτή για να μην παγώσει η αγορά, αλλά και για να ικανοποιηθούν αιτήματα φορέων και παραγωγικών τάξεων που είχε αποδεχθεί η κυβέρνηση.

Μεταξύ των ρυθμίσεων που θα περιληφθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι η απόσυρση των οχημάτων (ΙΧ και μικρών φορτηγών), η αποσύνδεση της πληρωμής του ΦΠΑ από την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων και το πάγωμα των πλειστηριασμών ως το τέλος του τρέχοντος έτους για χρέη προς τις τράπεζες ιδιωτών και επιχειρήσεων ύψους ως 200.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την απόσυρση, περισσότεροι από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες – κάτοχοι οχημάτων ηλικίας άνω των 15 ετών θα μπορέσουν τελικά ίσως και εντός του τρέχοντος μηνός να αποσύρουν, αν το επιθυμούν, τα παλαιά οχήματά τους και να εισπράξουν ως 2.200 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα του αυτοκινήτου, ενώ αν συνδυάσουν την απόσυρση με αγορά ενός καινούργιου ή μεταχειρισμένου οχήματος σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα κερδίσουν επιπλέον 1.000

ευρώ. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όμως, δεν θα ρυθμιστεί μόνο το θέμα της απόσυρσης αλλά και των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για όσους έχουν στην κατοχή τους οχήματα με άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2004. Η πρόσθετη επιβάρυνση στα τέλη κυκλοφορίας θα είναι από 50 ευρώ ως 150 ευρώ ανάλογα με τη χρονολογία πρώτης κυκλοφορίας, ενώ τυχεροί είναι όσοι διαθέτουν οχήματα με άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η.1.2005 καθώς θα διαπιστώσουν μείωση στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας κατά 18 ευρώ.

Για το θέμα των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση έχει έλθει σε συμφωνία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών προκειμένου να παγώσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 για χρέη πελατών τους ύψους ως 200.000 ευρώ. Ηδη η Αlpha Βank ανακοίνωσε χθες ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία αυτή ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι νομοθετική ρύθμιση.

Εξάλλου με την ίδια ρύθμιση αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων της παλαιάς Ολυμπιακής που αφορά την εξίσωση των αμοιβών τους στους οργανισμούς που θα μεταταχθούν μετά την εκκαθάριση των παλαιών εταιρειών της ΟΑ. Με τον ίδιο τρόπο θα ρυθμιστεί το θέμα και για τους εργαζομένους της Οlympic Catering και του Γαλιλαίου, καθώς και για τους εποχικούς της ΟΑ, ώστε να πριμοδοτούνται σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk