ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Με την προκήρυξη των εκλογών και την αναμενόμενη τοποθέτηση υπηρεσιακών υπουργών στους τομείς που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής τους (Εσωτερικών και Τύπου) η κυβέρνηση Καραμανλή μετατρέπεται στην ουσία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση διεκπεραιώσεως των τρεχουσών υποθέσεων. Ομως τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου δεν μπορούν να παραμένουν ανεπίλυτα επί μήνες (ιδίως αν δεν προκύψει από τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση). Πολύ περισσότερο όταν ολόκληρες τάξεις πολιτών, όπως οι συνταξιούχοι, βρίσκονται οικονομικά στο χείλος του γκρεμού.

ΤΑ ΑΜΕΣΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ | tovima.gr

Με την προκήρυξη των εκλογών και την αναμενόμενη τοποθέτηση υπηρεσιακών υπουργών στους τομείς που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής τους (Εσωτερικών και Τύπου) η κυβέρνηση Καραμανλή μετατρέπεται στην ουσία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση διεκπεραιώσεως των τρεχουσών υποθέσεων.

Ομως τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου δεν μπορούν να παραμένουν ανεπίλυτα επί μήνες (ιδίως αν δεν προκύψει από τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση). Πολύ περισσότερο όταν ολόκληρες τάξεις πολιτών, όπως οι συνταξιούχοι, βρίσκονται οικονομικά στο χείλος του γκρεμού…

Η ορθή (μία από τις ελάχιστες!) σκέψη της απερχόμενης κυβερνήσεως να μην προσφύγει σε δανεισμό από το εξωτερικό, αλλά να βασισθεί στην ελληνική αγορά προτείνοντας ομολογιακό δανεισμό για τη στήριξη των Ταμείων (ΙΚΑ κ.λπ.), πρέπει να εφαρμοσθεί το ταχύτερον. «Υπηρεσιακή» ή όχι, μια κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει συνταξιούχους στο έλεος προεκλογικών διαδικασιών. Τα άμεσα προβλήματα πρέπει να λυθούν και η «υπηρεσιακή» κυβέρνηση να υπηρετήσει πραγματικά τον ελληνικό Λαό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk