BHMAτοδότηs

Ενθουσιασμός επικρατεί στο «πράσινο» επιτελείο εξαιτίας της προχθεσινής εμφάνισης του κ. Γ. Παπανδρέου (σκίτσο) στη Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπανδρέου είχε στα χέρια του μια πολύ καλά δουλεμένη ομιλία, εγκαινίασε ένα νέο, πιο χαλαρό στυλ και στο εξής θα μιλάει αναλυτικά για το πρόγραμμα του κόμματός του περιορίζοντας τις επιθέσεις κατά της ΝΔ. Ο κόσμος, από την άλλη πλευρά, ενθουσιάστηκε με τον παλμό του προέδρου του ΠαΣοΚ, ο οποίος ανέβασε ασυνήθιστες οκτάβες.

Ενθουσιασμός επικρατεί στο «πράσινο» επιτελείο εξαιτίας της προχθεσινής εμφάνισης του κ. Γ. Παπανδρέου (σκίτσο) στη Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπανδρέου είχε στα χέρια του μια πολύ καλά δουλεμένη ομιλία, εγκαινίασε ένα νέο, πιο χαλαρό στυλ και στο εξής θα μιλάει αναλυτικά για το πρόγραμμα του κόμματός του περιορίζοντας τις επιθέσεις κατά της ΝΔ. Ο κόσμος, από την άλλη πλευρά, ενθουσιάστηκε με τον παλμό του προέδρου του ΠαΣοΚ, ο οποίος ανέβασε ασυνήθιστες οκτάβες. Αυτό δεν ήταν προσχεδιασμένο. Μαθαίνω ότι οφειλόταν σε μια «συνωμοσία» των μικροφώνων, τα οποία αρνήθηκαν να δουλέψουν όπως έπρεπε την ώρα που ανέβηκε στο βήμα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου χρειάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του προκαλώντας ενθουσιασμό στο ακροατήριό του. Δεν είναι κακό να διατηρήσουν αυτή τη συχνότητα αν έχει τέτοια αποτελέσματα. Πολλοί ομιλητές «πειράζουν» τα μικρόφωνα προκειμένου το ηχητικό αποτέλεσμα να υπηρετεί τις επιδιώξεις τους. Το μόνο αρνητικό είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η φωνή του κ. Παπανδρέου ως το τέλος της προεκλογικής περιόδου, αλλά για αυτή τη δουλειά υπάρχουν και απλοί doctors, πέραν των spin doctors.

*** 
Τελικώς η αλήθεια αποκαλύπτεται όσο κι αν φαντάζουν ελκυστικά τα σενάρια συνωμοσίας. Προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η «πληροφορία» ότι ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τ. Αράπογλου είναι πιθανόν να παραμείνει στη θέση του και με κυβέρνηση ΠαΣοΚ. Η φήμη προέκυψε έπειτα από την επίσκεψη του κ. Ν. Παπανδρέου στο γραφείο του διοικητή της Εθνικής. Οπως μαθαίνω όμως η επίσκεψη αυτή είχε μοναδικό σκοπό την αναζήτηση χρηματοδότησης για ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάταξης του Ασωπού ποταμού. Αλλο είναι το θέμα Αράπογλου. Ο ίδιος έχει ενημερώσει και δεσμευθεί έναντι των μετόχων ότι θα αποχωρήσει, τηρώντας όμως τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, δηλαδή θα πρέπει να προηγηθούν οι γενικές συνελεύσεις. Κατά μία εκδοχή αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να φύγει από το τιμόνι της Εθνικής πριν από τη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου του 2010.

***


Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει ο κ. Γ. Παπανδρέου, όπως μαθαίνω, στο περιεχόμενο της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Το ΠαΣοΚ ετοιμάζει μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ανώτερη αυτής στο Θησείο, και ο πρόεδρός του επιθυμεί να εισέλθει δυναμικά στον προεκλογικό στίβο. Ετσι πέραν των προτάσεων που έχει επεξεργαστεί με μεγάλη λεπτομέρεια η κυρία Λούκα Κατσέλη και των εισηγήσεων που έχει στείλει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , έχουν ζητηθεί και οι απόψεις των κκ. Γκ. Χαρδούβελη , Ηρ. Πολεμαρχάκι, Γ. Στουρνάρα και Κ. Παπαδόπουλου , πρώην συνεργάτη του κ. Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ. Μου λένε, μάλιστα, ότι έχει πραγματοποιηθεί στην Ιπποκράτους μυστική σύσκεψη με τους τέσσερις αυτούς συνεργάτες του προέδρου του ΠαΣοΚ προκειμένου να γίνουν κοινωνοί των πολιτικών στοχεύσεών του. Για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας υπάρχει πάντοτε ετοιμοπόλεμη η Επιτροπή Στίγκλιτζ. Οι ίδιες πηγές με ενημερώνουν επίσης ότι τελευταίως φουντώνει ένα κύμα επαναπατρισμού αφανών συνεργατών του κ. Παπανδρέου και ειδικών επιστημόνων, ιδίως στον χρηματοοικονομικό τομέα και στα ενεργειακά, οι οποίοι επιθυμούν να παίξουν ρόλο σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΠαΣοΚ. Προβλέπω σφοδρές μάχες οπισθοφυλακής στο προεδρικό επιτελείο.

*** 
Φορτηγά μαθαίνω ότι μισθώνουν οι συνεργάτες των μακροβιότερων υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή προκειμένου να μετακομίσουν τη χαρτούρα που συσσώρευσαν τα αφεντικά τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ως επί το πλείστον πρόκειται για αποδεικτικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου έργου, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερο να τα στείλουν στην ανακύκλωση για να κάνουν και ένα καλό στο περιβάλλον.

***


Σας μεταφέρω το ακόλουθο περιστατικό, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη ΝΔ. Στενός συνεργάτης του κ. Κ. Καραμανλή τηλεφώνησε σε σημαίνοντα παράγοντα της παράταξης και του ζήτησε ένα ασήμαντο ρουσφέτι για λογαριασμό του Πρωθυπουργού. «Αν θέλει κάτι ο Καραμανλής να μου τηλεφωνήσει ο ίδιος» απάντησε ο παράγοντας. Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι ή μου φαίνεται;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk