Το Κατάρ επενδύει 200 εκατ. δολ. στη ναυτιλία

Επενδύσεις στη ναυτιλία με βάση τον νόμο του Ισλάμ που ορίζει ότι σε 18 μήνες πρέπει να έχεις τελειώσει τη δουλειά που ανέλαβες ειδάλλως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, προγραμματίζει το Κατάρ, το οποίο προχωρά στη σύσταση fund για τον σκοπό αυτό, το αρχικό κεφάλαιο του οποίου ανέρχεται στα 200 εκατ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα του Κατάρ Qinvest ανακοίνωσε τη σύσταση του εν λόγω fund μετά τη διαπίστωση ότι η περίοδος προσφέρεται για την αγορά καλών εμπορικών πλοίων σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, με απώτερο στόχο τη συγκρότηση ενός σύγχρονου εμπορικού στόλου, υψηλών προδιαγραφών.

Το Κατάρ  επενδύει  200 εκατ. δολ.  στη ναυτιλία | tovima.gr

Επενδύσεις στη ναυτιλία με βάση τον νόμο του Ισλάμ που ορίζει ότι σε 18 μήνες πρέπει να έχεις τελειώσει τη δουλειά που ανέλαβες ειδάλλως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, προγραμματίζει το Κατάρ, το οποίο προχωρά στη σύσταση fund για τον σκοπό αυτό, το αρχικό κεφάλαιο του οποίου ανέρχεται στα 200 εκατ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα του Κατάρ Qinvest ανακοίνωσε τη σύσταση του εν λόγω fund μετά τη διαπίστωση ότι η περίοδος προσφέρεται για την αγορά καλών εμπορικών πλοίων σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, με απώτερο στόχο τη συγκρότηση ενός σύγχρονου εμπορικού στόλου, υψηλών προδιαγραφών.

Το αρχικό κεφάλαιο αυτού του νέου fund είναι, όπως προαναφέρθηκε, της τάξης των 200 εκατ. δολαρίων, πλην όμως ουδείς είναι σε θέση τώρα να προσδιορίσει αν αυτό είναι και το οριστικό κεφάλαιο, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι το Κατάρ μπορεί να αυξήσει τη δυναμική του fund εφόσον διαπιστώσει ότι όντως οι προβλέψεις για μια καλή περίοδο αγοράς πλοίων επαληθευτούν.

Τα στελέχη της Qinvest έχουν μόλις 18 μήνες μπροστά τους για να επενδύσουν τα χρήματα αυτά και μάλιστα σωστά. Σε αντίθετη περίπτωση… κανείς δεν θέλει να θυμάται τι προβλέπει ο ίδιος νόμος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk