Το Διαδίκτυο κερδίζει τις μικρές επιχειρήσεις

Αύξηση κατά 4% μέσα στην τελευταία τριετία παρουσιάζει ο αριθμός των επιχειρήσεων με άνω των δέκα απασχολούμενους που έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, σχεδόν το σύνολο (98%) των παραπάνω επιχειρήσεων έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (94% το 2007). Οι επιχειρήσεις της κατηγορίας αυτής χρησιμοποιούν σχεδόν στο σύνολό τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το Διαδίκτυο κερδίζει  τις μικρές επιχειρήσεις | tovima.gr

Αύξηση κατά 4% μέσα στην τελευταία τριετία παρουσιάζει ο αριθμός των επιχειρήσεων με άνω των δέκα απασχολούμενους που έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, σχεδόν το σύνολο (98%) των παραπάνω επιχειρήσεων έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (94% το 2007). Οι επιχειρήσεις της κατηγορίας αυτής χρησιμοποιούν σχεδόν στο σύνολό τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μεταξύ των επιχειρήσεων με υποδομή Η/Υ η πλειονότητα (75%) έχει εγκαταστήσει εσωτερικό δίκτυο Η/Υ, το 32% χρησιμοποιεί ασύρματο δίκτυο υπολογιστών, ενώ ένα αντίστοιχο ποσοστό (30%) διαθέτει δίκτυο Ιntranet, το οποίο χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για καταλόγους προϊόντων και υπηρεσιών, καθημερινά έγγραφα και για την κοινοποίηση της γενικής πολιτικής της εταιρείας.

Οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται συνολικά από το 37% των απασχολουμένων, ποσοστό που διαμορφώνεται στα επίπεδα του 2007 (36%) και 2006 (34,5%). Στη μέτρηση του 2008 καταγράφεται σημαντική αύξηση της συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας της ευρυζωνικής σύνδεσης (2005: 38%, 2006: 65%, 2007: 73%, 2008:

83%) και καθίσταται η πλέον δημοφιλής μορφή σύνδεσης, ενώ η ΙSDΝ και η απλή σύνδεση παρέμειναν στα επίπεδα του 2007, με ελαφρά αυξητική τάση.

Από τις επιχειρήσεις με 10+ άτομα προσωπικό και σύνδεση στο Διαδίκτυο η πλειοψηφία (65%) διαθέτει εταιρική ιστοσελίδα, η οποία προσφέρει κυρίως πρόσβαση σε καταλόγους προϊόντων.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο σε όλες τις εκφάνσεις του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, δεν συνιστά ευρεία πρακτική, καθώς καταγράφεται σχετικά περιορισμένη χρήση με αργό ρυθμό υιοθέτησης. Σήμερα 2 στις 10 επιχειρήσεις κάνουν ηλεκτρονικές παραγγελίες, 1 στις 10 δέχεται, ενώ η παρουσία επιχειρήσεων με υποδομή ηλεκτρονικών υπολογιστών σε market places αγγίζει μόλις το 3%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk