ΟΛΠ: παγώνουν τα τιμολόγια στο εμπορικό λιμάνι

Παγώνει τα τιμολόγιά του στο εμπορικό λιμάνι ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά στα επίπεδα του 2008, ύστερα από απόφαση της διοίκησής του, με στόχο να διατηρήσει σταθερή την ανοδική πορεία της επιστροφής των φορτίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας μετά την αποχώρησή τους, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων εξαιτίας της εισόδου της Cosco στο Επίνειο. Οπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ κ. Ν. Αναστασόπουλος…

Παγώνει τα τιμολόγιά του στο εμπορικό λιμάνι ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά στα επίπεδα του 2008, ύστερα από απόφαση της διοίκησής του, με στόχο να διατηρήσει σταθερή την ανοδική πορεία της επιστροφής των φορτίων στο πρώτο λιμάνι της χώρας μετά την αποχώρησή τους, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων εξαιτίας της εισόδου της Cosco στο Επίνειο.

Οπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ κ. Ν. Αναστασόπουλος προς τις εφοπλιστές ενώσεις, τη Διεθνή Ναυτική Ενωση, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων αλλά και άλλους φορείς, το πάγωμα των τιμολογίων υπήρξε επιβεβλημένο καθώς «ο οργανισμός, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο διεθνές εμπόριο, στη ναυτιλία και κατ΄ επέκταση στη δραστηριότητα του ίδιου του λιμανιού, από τις αρχές του τρέχοντος έτους προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες προς την κατεύθυνση της μείωσης των επιπτώσεων της κρίσης στους πελάτες». Εκτός, όμως, από το πάγωμα των τιμολογίων ο ΟΛΠ έχει ήδη προχωρήσει και στην παροχή ισχυρών κινήτρων στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων, δράσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν θετικά από την αγορά.

Ειδικότερα ο ΟΛΠ παγώνει, για όλο το 2009, στα επίπεδα του 2008:

* Τα τιμολόγια εκτάκτων δικαιωμάτων (άρθρο 15 του ΚΤΕΜΦ).

* Τα τιμολόγια καθυστερήσεων και ματαιώσεων (άρθρο 16 του ΚΤΕΜΦ).

* Τις απολογιστικές χρεώσεις (άρθρο 17 του ΚΤΕΜΦ). «Είναι γεγονός», προσθέτει ο κ. Αναστασόπουλος, «ότι τα ανωτέρω τιμολόγια επηρεάζονται άμεσα από το εργατικό κόστος. Ο ΟΛΠ, στο πλαίσιο της επιτυχούς επαναφοράς του λιμανιού σε ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας και της συνακόλουθης σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας με το λιμενεργατικό προσωπικό για τα έτη 2008 και 2009,ενημερώνει ότι με το πάγωμα των ανωτέρω τιμολογίων στην ουσία αναλαμβάνει την απορρόφηση του επιπλέον εργατικού κόστους που δημιουργείται από την αύξηση των ημερομισθίων του λιμενεργατικού προσωπικού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk