Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

Παρά την αδυναμία των τραπεζών, οι οποίες συνέχισαν να δέχονται πιέσεις, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ανέκαμψε ακολουθώντας την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες αντέδρασαν στις πιέσεις που είχαν δεχθεί στο προηγηθέν τετραήμερο. Η υπεραντίδραση του ΟΤΕ καθώς και άλλων ισχυρών blue chips, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και η Ιntralot, με τα οποία συμβάδισε αργότερα μέρος του τραπεζικού κλάδου (ΕFG Εurobank, Μarfin ΡΒ, Τράπεζα Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΑΤΕ Βank), επέδρασαν καταλυτικά στην εικόνα της αγοράς, επαναφέροντας την πλειονότητα των μετοχών σε θετικό έδαφος.

Παρά την αδυναμία των τραπεζών, οι οποίες συνέχισαν να δέχονται πιέσεις, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς ανέκαμψε ακολουθώντας την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες αντέδρασαν στις πιέσεις που είχαν δεχθεί στο προηγηθέν τετραήμερο.

Η υπεραντίδραση του ΟΤΕ καθώς και άλλων ισχυρών blue chips, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και η Ιntralot, με τα οποία συμβάδισε αργότερα μέρος του τραπεζικού κλάδου (ΕFG Εurobank, Μarfin ΡΒ, Τράπεζα Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΑΤΕ Βank), επέδρασαν καταλυτικά στην εικόνα της αγοράς, επαναφέροντας την πλειονότητα των μετοχών σε θετικό έδαφος. Είναι ενδεικτικό ότι οι ανοδικές μετοχές διατήρησαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ προς το τέλος η αναλογία έναντι των πτωτικών διαμορφώθηκε στο 3 προς 1. Ωστόσο σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες ο εγχώριος υποαπέδιδε μετά το μεσημέρι και μάλιστα αργότερα έχανε έδαφος, όταν την ίδια στιγμή στην Ευρώπη επιταχύνθηκε η ανοδική τάση, μολονότι οι έντονες πιέσεις που δέχθηκε την Πέμπτη θα δικαιολογούσαν ισχυρότερη ανάκαμψη.

Παρά τη θετική εικόνα της αγοράς, δεν απουσίασε η αβεβαιότητα η οποία αποτυπώθηκε στην αστάθεια των βασικών δεικτών και ιδιαίτερα του γενικού. Αναλυτικά ο γενικός δείκτης άνοιξε με έντονα ανοδική διάθεση, όπου ωθήθηκε ως το υψηλό των 2.450 μονάδων, με κέρδη 1,5%. Στη συνέχεια, ακολουθώντας καθοδικά σκαλοπάτια, πέρασε σε αρνητικό έδαφος μετά το μεσημέρι, υποχωρώντας ως το χαμηλό των 2.404

μονάδων, προτού επανέλθει σε θετική τροχιά επανακτώντας την περιοχή των 2.420 και 2.430 μονάδων με άνοδο της τάξεως του 0,60%.

Μετοχές
* ΟΤΕ: Η υπεραντίδραση του τίτλου σηματοδότησε την ανάκαμψη της αγοράς και επανέφερε την πλειονότητα των μετοχών σε ανοδική τροχιά. Υστερα από ένα ανοδικό ξεκίνημα και με χαμηλό τα 10,62 ευρώ, ο τίτλος επανέκτησε με ευκολία τα 11 ευρώ, όπου τα κέρδη του ξεπέρασαν το 4% μετά το μεσημέρι.

* Εθνική Τράπεζα: Η αδυναμία του κορυφαίου blue chip να επωφεληθεί του θετικού κλίματος, αλλά και του αρχικά ανοδικού ξεκινήματος από τα 22,75 ευρώ, διατήρησε την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι ρευστοποιήσεις στη συνέχεια που πίεσαν την τιμή της ως το χαμηλό των 21,57 ευρώ. Η μετοχή επιχείρησε να ανακάμψει προς το τέλος, αλλά δεν κατόρθωσε να επανέλθει σε θετικό πρόσημο, καθώς η ανοδική της αντίδραση προσέκρουσε στο τοπικό υψηλό των 22,10 ευρώ.

* Ιntralot: Με έξι καθοδικές στις προηγούμενες επτά συνεδριάσεις, η μετοχή αντέδρασε με αυξημένη δυναμική και ωθήθηκε ενδοσυνεδριακά ως το υψηλό των 4,40 ευρώ, με κέρδη της τάξεως του 6%, τα υψηλότερα μεταξύ των blue chips του FΤSΕ20.

* ΔΕΗ: Πολύ μικρό μέρος των προχθεσινών της απωλειών (-6,52% από τα 16,10 ευρώ) κάλυψε η μετοχή, καθώς κινήθηκε γύρω από τα 15,30 ευρώ, με άνοδο περίπου 1,80%.

* Αlpha Βank: Η κόντρα στην πτώση της αγοράς ανοδική πορεία την Πέμπτη κόστισε στη μετοχή το σύνολο των κερδών της, καθώς υποχώρησε χαμηλότερα της αφετηρίας των 11,60 ως και τα 11,47 ευρώ, με εκτεταμένες απώλειες, μεγαλύτερες του 3%. * Τιτάν: Ο τίτλος αντέδρασε με αυξημένη δυναμική στις προχθεσινές πιέσεις και μάλιστα ωθήθηκε υψηλότερα των 21 ευρώ ενδοσυνεδριακά, για να μετριάσει στη συνέχεια τα κέρδη του, υποχωρώντας προς την περιοχή των 20,70 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk