«Τα παίζει όλα για όλα»

«Θέλω χρόνο για να εφαρμόσω το σχέδιο εξόδου από την κρίση» λέει ο Κ.Καραμανλής

«Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Το 2010 θα είναι καθοριστικό για την οικονομία και οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα τις αναγκαίες πολιτικές», τόνισε ο Κ.Καραμανλής από την εισαγωγή κιόλας της ομιλίας του στην ΔΕΘ. Η κυβέρνηση διαθέτει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί, τόνισε και ανακοίνωσε με ιδιαίτερα αποφασιστικό ύφος σκληρά μέτρα για εισοδηματική πολιτική, Ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση, ασφάλεια, εθνικά θέματα…

Μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα χρόνια. Το 2010 θα είναι καθοριστικό για την οικονομία και ακριβώς για αυτό οφείλουμε να εφαρμόσουμε άμεσα τις αναγκαίες πολιτικές για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο έξοδο από την κρίση, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον για την Ελλάδα, τόνισε ο Κ.Καραμανλής από την εισαγωγή κιόλας της ομιλίας του στην ΔΕΘ.

Η κυβέρνηση διαθέτει αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που επέβαλε τις πρόωρες εκλογές, δεδομένης της εκβιαστικής στάσης του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ακόμη ο κ. Καραμανλής.

Το εθνικό συμφέρον είναι ο μόνος γνώμονας μου, το βάζω πάνω από όλα, τόνισε ο κ. Καραμανλής

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς και επανέλαβε το δίλημμα: «Θα υποκύψουμε στο πρόσκαιρα ευχάριστο λαϊκισμό ή θα τολμήσουμε δύσκολες αποφάσεις».

Το πάγωμα μισθών και συντάξεων για το 2010, περικοπή κατά 30% επιδομάτων και υπερωριών, νεο μισθολόγιο, πόλεμος στη φοροδιαφυγή με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δραματικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, διαχωρισμός κλάδου υγείας από κλάδο ασφάλισης στο ΙΚΑ, αυστηροποίηση των κριτηρίων σε ότι αφορά τις αναπηρικές συντάξεις, αλλά και τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται μεταξύ των «δύσκολων αποφάσεων», που όπως δήλωσε ο Κ.Καραμανλής είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει σε περίπτωση που οι κάλπες στις 4 Οκτωβρίου του ξαναδώσουν την εξουσία της χώρας.

Ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση, ασφάλεια, μετανάστευση, διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, πανεπιστημιακό άσυλο ανακοίνωσε ακόμη ο πρωθυπουργός με αυστηρό ύφος, αποφασισμένος μάλλον να τα «παίξει όλα για όλα», προκειμένου αφ’ ενός να τονίσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησε για λαϊκισμό, ακατάσχετη παροχολογία, και έλλειψη υλοποιήσημου σχεδίου εξόδου από την κρίση και αφ’ ετέρου να κόψει τις διαρροές προς το ΛΑΟΣ, κυρίως επενδύοντας σε εθνικά θέματα, μεταναστευτικό και θέματα ασφάλειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk