«Ώρα για γενναίες αποφάσεις»

Μόνο για το εθνικό συμφέρον η προσφυγή στις κάλπες τονίζει ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Την ανάγκη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εξέφρασε ο Κ.Καραμανλής εγκαινιάζοντας την 74η ΔΕΘ. Επισήμανε ότι η προσφυγή στις κάλπες έγινε αποκλειστικά και μόνο για το εθνικό συμφέρον, ενώ τόνισε πως οι κατευθύνσεις του μετά τις εκλογές είναι το νοικοκύρεμα του κράτους, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

Την ανάγκη να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής εγκαινιάζοντας την 74η ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες έγινε αποκλειστικά και μόνο για το εθνικό συμφέρον.

«Τώρα και χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης… Τώρα πρέπει να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν. Να προχωρήσουμε σε μεγάλες και τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και της ΔΕΘ ΑΕ.

Πρόσθεσε πως οι τρεις κομβικές κατευθύνσεις του για μετά τις εκλογές είναι το νοικοκύρεμα του κράτους, η αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

«Οι Έλληνες έχουμε δείξει πως, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα, όταν στις δύσκολες στιγμές προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και βάζουμε εθνικούς στόχους. Εύχομαι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας», είπε.

Για τη Διεθνή Έκθεση είπε ότι είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει σε όλο τον κόσμο το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Στον αγιασμό που έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Σωτήρης Χατζηγάκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, οι υφυπουργοί κ.κ. Βλάχος, Κασσίμης, Ιωαννίδης, Γκιουλέκας, Παπαδόπουλος, Κιλτίδης, ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, βουλευτές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk