Ασυμφωνία στις τάσεις

Ακαρπη και η νέα συνεδρίαση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Χωρίς συμφωνία έληξε και πάλι η συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του σχήματος στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Νέα συνεδρίαση το απόγευμα της Κυριακής, αφού θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΝ.

Παρατείνονται για ένα ακόμη 24ωρο οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του σχήματος στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Κατά τη συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο απόντος του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης, δεν επετεύχθη και πάλι συμφωνία. Συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με πιθανές λύσεις, όπως π.χ. να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο κ. Αλαβάνος, να υπάρξει συλλογική ηγεσία ή ακόμη και κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Ο γραμματέας του Συνασπισμού Δ. Βίτσας δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένα να δώσει τον εκλογικό αγώνα και αυτό θα γίνει.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς τόνισε ότι κατά τη συζήτηση επαναλήφθηκε ομόφωνα η θέληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές, ωστόσο, σημείωσε, ότι τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη λυθεί.

Επίσης ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από σχήματα που το καθένα διατηρεί την αυτονομία των απόψεών του και δεν είναι εύκολο να υπάρξει συμφωνία και τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος.

Την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ για το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk