Πολλοί άμαχοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Πολλοί άμαχοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία | tovima.gr

Πολλοί άμαχοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, κοντά στην τοποθεσία όπου σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή των Νατοϊκών δυνάμεων εναντίον Ταλιμπάν που είχαν ακινητοποιήσει δύο βυτιοφόρα, δήλωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας, στην πρώτη εμφανή επιβεβαίωση από τις Νατοϊκές δυνάμεις ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και άμαχοι.

«Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε από την Κουντούζ, φαίνεται ότι πολλά περιστατικά αμάχων έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία. Υπάρχει πιθανώς άμεση σχέση με το περιστατικό που σημειώθηκε με τα δύο βυτιοφόρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ταξίαρχος Έρικ Τρέμπλεϊ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Κουντούζ, όπου έχουν αναπτυχθεί τα γερμανικά στρατεύματα, δύο βυτιοφόρα ανεφοδιασμού των διεθνών δυνάμεων δέχτηκαν επίθεση των ταλιμπάν που ήθελαν να κλέψουν τα καύσιμα, διευκρινίζει ο γερμανικός στρατός (Μπούντενσβερ) σε ανακοίνωσή του.
«Η επίθεση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Πενήντα έξι αντάρτες σκοτώθηκαν. Οι γερμανικές δυνάμεις δεν έχουν απώλειες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Η τοπική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες τόνισε στον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ότι υπάρχουν πολλοί άμαχοι ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.
Οι ταλιμπάν ακινητοποίησαν δύο βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα στην οδική αρτηρία που ενώνει την Κουντούζ με την γειτονική επαρχία Μπαγκλάν, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κουντούζ Μοχαμάντ Ομάρ.
Μετέφεραν τα βυτιοφόρα στην περιοχή Σαρνταράχ, όπου συγκεντρώθηκαν 200 ως 250 κάτοικοι για να πάρουν καύσιμα, πρόσθεσε.
«Μετά την επίθεση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, περίπου 90 άνθρωποι, οι μισοί από αυτούς άμαχοι, σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις. Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», διευκρίνισε.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk