Ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα επιταχύνει τον εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν το μερικό πάγωμα της κατασκευής οικισμών

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα επιταχύνει τον εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν το μερικό πάγωμα της κατασκευής οικισμών | tovima.gr

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα επιταχύνει τον εποικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν το μερικό πάγωμα της κατασκευής οικισμών, ανακοινώθηκε από αξιωματούχο στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Ο Νετανιάχου εξετάζει την πιθανότητα κατασκευής αρκετών εκατοντάδων κατοικιών στους οικισμούς πριν αποφασίσει το μερικό πάγωμα των εποικισμών, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το μερικό πάγωμα του εποικισμού, που έχει ζητηθεί από την Ουάσινγκτον για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας, θα έχει διάρκεια εννιά μήνες, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Αφορά μόνο την κατασκευή νέων κατοικιών στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης όπου ζουν περίπου 300.000 Ισραηλινοί και όχι τις 2.500 κατοικίες που ήδη η κατασκευή τους έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση, διευκρίνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
Επίσης δεν αφορά τα δημόσια κτίρια, ούτε τις σχεδόν 10 ισραηλινές συνοικίες της ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου κατοικούν 200.000 Ισραηλινοί.
Σε αντάλλαγμα οι αραβικές χώρες όπως το Κατάρ, το Ομάν, η Τυνησία και το Μαρόκο φέρεται να έχουν συμφωνήσει στη λειτουργία ισραηλινών εμπορικών αντιπροσωπειών στο έδαφός τους

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk