Με ένα νέο, ασφαλέστερο, σύστημα σκέφτεται να αντικαταστήσει τα «μαύρα κουτιά» στα αεροσκάφη της η Airbus

Η κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών Airbus αναμένεται να αντικαταστήσει τα «μαύρα κουτιά», τα οποία καταγράφουν τα βασικά δεδομένα πτήσης με ένα πιο ασφαλές σύστημα, είπε σήμερα σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της εταιρίας κ. Τόμας Έντερς.

Με ένα νέο, ασφαλέστερο, σύστημα σκέφτεται να αντικαταστήσει τα «μαύρα κουτιά» στα αεροσκάφη της η Airbus | tovima.gr

Η κατασκευάστρια εταιρία αεροσκαφών Airbus αναμένεται να αντικαταστήσει τα «μαύρα κουτιά», τα οποία καταγράφουν τα βασικά δεδομένα πτήσης με ένα πιο ασφαλές σύστημα, είπε σήμερα σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της εταιρίας κ. Τόμας Έντερς.
«Για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας πτήσεων στο μέλλον, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ανακαλέσουμε όλα τα δεδομένα σε περίπτωση ατυχήματος», είπε ο κ. Έντερς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Parisien».
«Για παράδειγμα, τα πιο σημαντικά δεδομένα πτήσης θα μπορούν να μεταδοθούν σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφόρου, όπως συμβαίνει σήμερα με πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση των αεροσκαφών», είπε ο ίδιος.
Ο Έντερς είπε ότι η Airbus ήδη βρίσκεται σε επαφές για το θέμα αυτό με τους συνεργάτες και τους προμηθευτές της.
Ωστόσο, όταν η Airbus έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα της μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, στις αρχές Ιουλίου, οι κυβερνήτες αεροσκαφών διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι αυτό συνιστά παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.
Ο λόγος για την αναθεώρηση του συστήματος είναι η αδυναμία των διασωστών να ανασύρουν τα «μαύρα κουτιά» του Airbus A330 της Air France, το οποίο συνετρίβη στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου παρασύροντας στο θάνατο 228 επιβαίνοντες.
Τα «μαύρα κουτιά»- η συσκευή καταγραφής των συνομιλιών στο κόκπιτ και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσεων- περιέχουν δεδομένα σημαντικά για τη διαπίστωση των αιτίων συντριβής ενός
αεροπλάνου.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air France και τα δύο «μαύρα κουτιά» θεωρείται ότι βρίσκονται σε δύσβατο σημείο στο βυθό της θάλασσας, γεγονός που καθιστά τον εντοπισμό τους πολύ δύσκολο.
Ο Εντερς είπε στην εφημερίδα ότι η Airbus είναι έτοιμη να «προσφέρει σημαντική οικονομική στήριξη» για ένα νέο στάδιο αναζήτησης των συντριμμιών και των «μαύρων κουτιών», που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk