Διαμαρτυρία για το περιβάλλον

Επεισόδια στο τέλος της πέμπτης ειδικής, ακυρώθηκε η έκτη στπ Ράλι Αυστραλίας

Ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για τη ζημιά, την οποία προκαλεί ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στο περιβάλλον της Αυστραλίας, προκάλεσε προβλήματα στη διεξαγωγή της πέμπτης ειδικής διαδρομής, βάζοντας ογκόλιθους στο δρόμο που περνούσαν τα αυτοκίνητα, καθώς και ρίχνοντας πέτρες σε αυτά.

Ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για τη ζημιά, την οποία προκαλεί ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στο περιβάλλον της Αυστραλίας, προκάλεσε προβλήματα στη διεξαγωγή της πέμπτης ειδικής διαδρομής, βάζοντας ογκόλιθους στο δρόμο που περνούσαν τα αυτοκίνητα, καθώς και ρίχνοντας πέτρες σε αυτά.

Τα επεισόδια αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να σταματήσουν στο τέλος της πέμπτης ειδικής, καθώς οι διοργανωτές προσπαθούσαν να «καθαρίσουν» τη διαδρομή μήκους 11,33 χιλιομέτρων στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία, ενώ υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν την έκτη ειδική.

Επίσης, όπως μετέδωσε το «Associated Press» της Αυστραλίας, προκαλούσε σύγχυση στους οδηγούς το γεγονός ότι άνθρωποι κυμάτιζαν κίτρινες σημαίες στη μέση του δρόμου, καθώς δεν ήταν βέβαιοι εάν επρόκειτο για στελέχη του αγώνα ή διαμαρτυρόμενους.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, με πέτρες χτυπήθηκαν τα αυτοκίνητα των Σεμπαστιάν Λεμπ, Μίκο Χιρβόνεν και Ντάνι Σόρντο, καθώς κατευθύνονταν εκτός της ειδικής, ενώ, μετά από όλα αυτά, οι διοργανωτές έδωσαν εντολή στους οδηγούς να προχωρήσουν απευθείας στην έβδομη διαδρομή του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται για το περιβάλλον είχαν κινήσει νωρίτερα τις σχετικές νομικές διαδικασίες, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν το ράλι Αυστραλίας, ισχυριζόμενοι ότι ο αγώνας καταστρέφει το περιβάλλον και τρομάζει τα ζώα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk