ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ

Δολοφόνησαν τον σκηνοθέτη τους

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ Συμμορία δολοφόνησε τον γάλλο σκηνοθέτη που γύρισε ταινία με θέμα τη ζωή των μελών της. Η αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ αποδίδει σε μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος τη δολοφονία του Κριστιάν Ποβέντα , ο οποίος είχε σκηνοθετήσει πέρυσι την ταινία «La Vida Loca», αναπαριστώντας χωρίς μοντάζ τις απελπισμένες ζωές των μελών της διαβόητης συμμορίας «Μάρα 18». Οπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας, ο 53χρονος Ποβέντα δολοφονήθηκε στον δρόμο προς το φτωχό προάστιο Λα Καμπανέρα, που θεωρείται προπύργιο της «Μάρα 18».

Δολοφόνησαν τον σκηνοθέτη τους | tovima.gr

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ Συμμορία δολοφόνησε τον γάλλο σκηνοθέτη που γύρισε ταινία με θέμα τη ζωή των μελών της. Η αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ αποδίδει σε μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος τη δολοφονία του Κριστιάν Ποβέντα , ο οποίος είχε σκηνοθετήσει πέρυσι την ταινία «La Vida Loca», αναπαριστώντας χωρίς μοντάζ τις απελπισμένες ζωές των μελών της διαβόητης συμμορίας «Μάρα 18».

Οπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας, ο 53χρονος Ποβέντα δολοφονήθηκε στον δρόμο προς το φτωχό προάστιο Λα Καμπανέρα, που θεωρείται προπύργιο της «Μάρα 18». Είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να καλύψει τον δεκαετή εμφύλιο. Επέστρεψε μετά τη λήξη του πολέμου για να καλύψει τη δράση των συμμοριών.

Η «Μάρα 18» και η αντίπαλη συμμορία «Μάρα Σαλβατρούχα» αποτελούν ένα τεράστιο εγκληματικό δίκτυο που λειτουργεί από το Λος Αντζελες, όπου ζουν απόδημοι Σαλβαδοριανοί, και διαπερνά όλη την Κεντρική Αμερική. Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα μέλη των συμμοριών, γνωστά ως «μαρέρος», ανέρχονται σε 30.000 και εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών, ληστείες λαθρομεταναστών και εκβιασμούς επιχειρηματιών.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk