ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Στήνει κάλπες στα… γήπεδα

Εως τώρα θεωρούσαμε ότι ποδόσφαιρο και εκλογές δεν συνδυάζονται στην Ελλάδα (διότι στο εξωτερικό δεν τίθενται καν τέτοια ζητήματα). Εξ ου και η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων στη χώρα μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αυτή τη φορά όμως η Σούπερ Λίγκα, παρά την τέλεση εθνικών εκλογών στις 4 Οκτωβρίου, αποφάσισε τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής μία ημέρα πριν και μία μετά την εκλογική διαδικασία. Τουτέστιν, θα γίνουν τα ματς το Σάββατο (3/10) και τη Δευτέρα (5/10)! Το σκεπτικό της απόφασης ανέπτυξε ο πρόεδρος της Λίγκας κ.

Στήνει κάλπες  στα… γήπεδα | tovima.gr

Εως τώρα θεωρούσαμε ότι ποδόσφαιρο και εκλογές δεν συνδυάζονται στην Ελλάδα (διότι στο εξωτερικό δεν τίθενται καν τέτοια ζητήματα). Εξ ου και η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων στη χώρα μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αυτή τη φορά όμως η Σούπερ Λίγκα, παρά την τέλεση εθνικών εκλογών στις 4 Οκτωβρίου, αποφάσισε τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής μία ημέρα πριν και μία μετά την εκλογική διαδικασία. Τουτέστιν, θα γίνουν τα ματς το Σάββατο (3/10) και τη Δευτέρα (5/10)! Το σκεπτικό της απόφασης ανέπτυξε ο πρόεδρος της Λίγκας κ. Νίκος Θανόπουλος: «Πήραμε ομόφωνα την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά η αγωνιστική. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες, αλλά στην Ελλάδα ίσως δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν είναι καλό να μείνουν οι ομάδες σε αγωνιστική απραξία για είκοσι ημέρες. Σιγά σιγά πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που συγκλίνουν με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι μια σωστή απόφαση και ευελπιστούμε στη στήριξη όλων των εμπλεκομένων».

Σημειωτέον ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσει την τελική έγκριση η Αστυνομία, η οποία σε πρώτη φάση δήλωνε χθες αρνητική καθώς, όπως αναφερόταν, «στις εκλογές υπάρχει τριήμερη επιφυλακή». Αν μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. επιμείνει σε αυτή τη θέση, τότε πιθανότερη ημερομηνία τέλεσης για την 6η αγωνιστική θεωρείται η 23η Δεκεμβρίου.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Βασίλης Γκαγκάτσης επανέφερε χθες (έπειτα από δύο χρόνια) την πρόταση για διεκδίκηση από τις ΠΑΕ ποσοστού από το ποδοσφαιρικό στοίχημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk