Αντιδράσεις για την αξιολόγηση μηχανικών από εταιρείες πιστοποίησης

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει το ΤΕΕ τις διατάξεις προσχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αναθέτει την αξιολόγηση των ικανοτήτων των τεχνικών σε εταιρείες πιστοποίησης. Με τον τρόπο αυτόν, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, επιχειρείται η υποβάθμιση των Πολυτεχνείων και η απαξίωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. «Μόνο ως τραγική φάρσα μπορούμε να αντιληφθούμε το προσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Επιβάλλεται η κυβέρνηση …

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει το ΤΕΕ τις διατάξεις προσχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που αναθέτει την αξιολόγηση των ικανοτήτων των τεχνικών σε εταιρείες πιστοποίησης. Με τον τρόπο αυτόν, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, επιχειρείται η υποβάθμιση των Πολυτεχνείων και η απαξίωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

«Μόνο ως τραγική φάρσα μπορούμε να αντιληφθούμε το προσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις δύο ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Επιβάλλεται η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές να αρνηθεί ακόμη και να το συζητήσει» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος. Εξάλλου ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) με χθεσινή ανακοίνωσή του τονίζει ότιστην ανώτατη εκπαίδευση θα πρέπει να υπάρχει μόνο μία βαθμίδα μηχανικών με 5ετείς σπουδές.

Προτείνεται οι αντίστοιχες σχολές ΤΕΙ να συσσωματωθούν στις αντίστοιχες Πολυτεχνικές Σχολές, με τρόπο ώστε να μην υπάρξει καμία αδικία εις βάρος των διδασκόντων στα ΤΕΙ των φοιτητών και των αποφοίτων, αλλά και των διπλωματούχων μηχανικών που έχουν αποφοιτήσει από τα ΑΕΙ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk