Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίου ενάντια στο AIDS

Η ανακάλυψη δύο νέων αντισωμάτων τα οποία επιτίθενται και εξουδετερώνουν τον ιό HIV του ΑΙDS δίνουν ελπίδα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου το οποίο θα μπορεί να προστατεύσει από τη σοβαρή αυτή μόλυνση, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές

Ελπίδες για ανάπτυξη εμβολίου ενάντια στο AIDS | tovima.gr

Ουάσιγκτον

Η ανακάλυψη δύο νέων αντισωμάτων τα οποία επιτίθενται και εξουδετερώνουν τον ιό HIV του ΑΙDS δίνουν ελπίδα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου το οποίο θα μπορεί να προστατεύσει από τη σοβαρή αυτή μόλυνση, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Ειδικοί του Ερευνητικού Ινστιτούτου Σκριπς στη Λα Χόγια της Καλιφόρνιας χρησιμοποίησαν, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Science», μια νέα τεχνολογία με την οποία ανέλυσαν εξονυχιστικά δείγματα αίματος τα οποία ελήφθησαν από 1.800 άτομα μολυσμένα με τον ιό του AIDS. Ανακάλυψαν έτσι δύο αντισώματα _ PG9 και PG16 _ τα οποία φαίνεται να εξουδετερώνουν τον ιό. Παράλληλα εντόπισαν ένα νέο τμήμα του ιού στο οποίο επιτίθενται τα δύο αντισώματα ανοίγοντας καινούργιους δρόμους στον σχεδιασμό εμβολίου εναντίον του. Το εύρημα ενθουσίασε τους ερευνητές που ασχολούνται με το AIDS, καθώς είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που εντοπίζονται νέα αντισώματα στον HIV τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk