Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝΑμετακίνητη στην απόφαση της, να τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Α. Τσίπρας

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝΑμετακίνητη στην απόφαση της, να τεθεί επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Α. Τσίπρας | tovima.gr

Αμετακίνητη στην ομόφωνη της απόφαση, δηλαδή επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί ο κ. Α. Τσίπρας, είναι η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού η οποία συνεδρίασε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την αποτυχία να υπάρξει συμφωνία στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΠΓ σε έκτακτη συνεδρίασή της εξέτασε τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις άλλες συνιστώσες και ομόφωνα κατέληξε ότι η αναλυτική πρόταση με το σύνολο των στοιχείων που κατατέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία περιλαμβάνει την ανάγκη συνέχισης της ενωτικής μας προσπάθειας με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει και την πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο αποτελεσματική.

Η Π.Γ. επαναβεβαίωσε την πρότασή της επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει να είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ. Νωρίτερα οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόταση αυτή και αντιπρότειναν να τεθεί επικεφαλής ο κ. Αλαβάνος. Υπό το πρίσμα αυτό η αυριανή (σσ Σάββατο) συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστική για την ενότητα της παράταξης.

Τις εξελίξεις που θα διαμορφωθούν αύριο Σάββατο, θα συζητήσει την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk