Συναντήθηκε σήμερα ο κ. Γ. Παπανδρέου με το προεδρείο του ΣΕΠΕ

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του προέδρου του ΠαΣοΚ το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ συναντήθηκε σήμερα με τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δοικητικού Συμβουλίου κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, ο Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κύριος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η Β’ Αντιπρόεδρος κυρία Γιώτα Παπαρίδου, ο Γενικός Γραμματέας κύριος Γιώργος Καρανικολός και ο Γενικός Διευθυντής κύριος Γιάννης Σύρρος.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο κύριος Τζωρτζάκης κατέστησε σαφές ότι η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας αλλά και στο σκόπελο της οικονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει κορυφωθεί στην Ελλάδα και αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελούν αναγκαιότητα, την οποία η Ελλάδα ανεξήγητα εξακολουθεί να αγνοεί, όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Αναλύοντας την πρόταση του ΣΕΠΕ για σύσταση Υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο κύριος Τζωρτζάκης μετέφερε το αίσθημα αγανάκτησης και δυσφορίας του κλάδου από την πλήρη απουσία βούλησης από την πλευρά της Πολιτείας για τον κεντρικό συντονισμό των δράσεων ΤΠΕ, παρά τις πολλαπλές και συνεχείς προτάσεις, παρεμβάσεις και εισηγήσεις του Συνδέσμου.

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμα τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως ένα μελλοντολογικό κλάδο, που αφορά σε μια εξειδικευμένη μερίδα του πληθυσμού. Είναι προφανές ότι οι ΤΠΕ θεωρούνται ακόμα «το μέλλον της χώρας», τη στιγμή που για τον υπόλοιπο κόσμο αποτελούν το παρόν. Ένα παρόν από το οποίο η Ελλάδα, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, είναι απούσα, στερώντας από τους πολίτες της και από τις επιχειρήσεις της τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες”, τόνισε ο κύριος Τζωρτζάκης.

Ο ΣΕΠΕ κάλεσε τον κύριο Παπανδρέου να υποστηρίξει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του κράτους, ακολουθώντας το παράδειγμα όλο και περισσότερων χωρών που προοδεύουν. Η μη ενσωμάτωση των ΤΠΕ θα συνεχίσει να καταδικάζει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις των μετρήσεων διεθνών ερευνών και τους πολίτες της σε διαρκή ένδυα σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής τους.

Κατά την εκτενή ενημέρωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα εξής:

• Ενίσχυση της Διαφάνειας μέσα από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
• Ενίσχυση της διείσδυσης των ΤΠΕ στην Ελληνική κοινωνία
• Γ΄ ΚΠΣ , ΕΣΠΑ
• Καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης
• Επικάλυψη αρμοδιοτήτων και δικαιοδοσιών μεταξύ των ανεξάρτητων ρυθμιστικών αρχών
• Ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς
• Ηλεκτρονικές επικοινωνίες και αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς
• Αποσαφήνιση του νομικού πλαισίου για το απόρρητο των επικοινωνιών
• Κανονισμός Προμηθειών Δημοσίου
• Χρέη Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις
• Φορολογικό Σύστημα
• Δυσμενής αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
• Πνευματικά Δικαιώματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk