Ο κ. Μιχ. Λιάπης καταγγέλλει και παραιτείται από υποψήφιος

Προ των ευθυνών του έθεσε ο κ. Μιχ. Λιάπης τον Πρωθυπουργό καθιστώντας τον υπεύθυνο για μια ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ και ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές. «Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η ΝΔσε παρατεταμένη κρίση» αναφέρει ο κ.

Ο κ. Μιχ. Λιάπης καταγγέλλει και παραιτείται από υποψήφιος | tovima.gr

Προ των ευθυνών του έθεσε ο κ. Μιχ. Λιάπης τον Πρωθυπουργό καθιστώντας τον υπεύθυνο για μια ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ και ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές. «Δεν μπορώ να συμπράξω με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνώ ριζικά. Είναι θέμα πολιτικής συνέπειας. Και ασφαλώς προσωπικής αξιοπρέπειας. Αποφάσεις που, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη. Η Ελλάδα μπαίνει σε περιπέτεια. Η ΝΔσε παρατεταμένη κρίση» αναφέρει ο κ. Λιάπης στη δήλωσή του και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ΄ αυτόν τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε;Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν τη μάχη,όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της τετραετίας;».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, σημειώνοντας με έμφαση και «καρφώνοντας» όσους εισηγήθηκαν πρόωρες εκλογές: «Δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές.Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν έγκαιρα, προ μηνός, με επιστολή μου στον πρόεδρο του κόμματος είχα επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογώνγια τον τόπο και το κόμμα.Αλλά κυρίως για τον ίδιο προσωπικά. Τότε είχε συμφωνήσει. Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγουςτον μετέπεισαν…» .

Ο κ. Λιάπης δήλωσε μάχιμος πολιτικός της παράταξης και αναφερόμενος στον θείο του Κωνσταντίνο Καραμανλή υπογράμμισε ότι παραμένει πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της ΝΔ και έστειλε μήνυμα στην ηττοπαθή κομματική βάση με την εξής φράση: «Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της ΝΔκαι συμμετέχω στη σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες ημέρεςστις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνιαπου έρχονται…». Η επίθεση του κ. Λιάπη προς τον εξάδελφό του προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Από την ώρα που έγινε γνωστήη δήλωση υπήρξαν πολλές αναφορές και πολλοί προσπάθησαν να εξηγήσουν την αντίδρασή του. Κάποιοι είπαν ότι ο κ. Λιάπης ίσως προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση διότι φοβήθηκε ότι θα ήταν μεταξύ αυτών που δεν θα συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αν και η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών δεν θεωρεί ότι θα προέβαινε σε μια τέτοια κίνηση ο κ. Καραμανλής για τον εξάδελφό του, ή ακόμη επειδή θα ήταν δύσκολη η επανεκλογή του. Αλλοι προέταξαν προσωπικά κίνητρα λόγω του αποκλεισμού του από την κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο με τον ανασχηματισμό, αλλά και αυτό δεν ισχύει αφού οι σχέσεις του με τον κ. Καραμανλή αποκαταστάθηκαν.

Υπήρξαν όμως και πάρα πολλά στελέχη που έλεγαν ότι ο κ. Λιάπης κινήθηκε με γνώμονα και το συμφέρον της παράταξης και βλέποντας την επόμενη ημέρα των εκλογών και τις εξελίξεις που θα προκύψουν. Εξάλλου για το «καραμανλικό σύστημα» ο κ. Λιάπης- λόγω και της σχέσης με τον Πρωθυπουργό και με τον ιδρυτή της ΝΔ- παραμένει μια σταθερά που δεν μπορεί να αγνοηθεί, παρά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ.Ζαγορίτη, ο οποίος επαίνεσε την κομματική διαδρομή του κ. Λιάπη, απέφυγε όμως να αναφερθεί στην ουσία της δήλωσής του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk