ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GΡΟ

Αυτοδυναμία επιθυμεί το 61,8% των ψηφοφόρων

Αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GΡΟ που έγινε για λογαριασμό του Μega. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν είναι καλύτερα για τη χώρα να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 61,8% των ψηφοφόρων απάντησε « ναι », ενώ το 35,4% πιστεύει ότι είναι καλύτερα να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Ειδικότερα υπέρ της ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης οι ψηφοφόροι της ΝΔ τάσσονται σε ποσοστό 62,7%, του ΠαΣοΚ 76,6%, του ΚΚΕ 60%, του ΣΥΡΙΖΑ 36,7% και του ΛΑΟΣ 60%.

Αυτοδυναμία επιθυμεί  το 61,8% των ψηφοφόρων | tovima.gr

Αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GΡΟ που έγινε για λογαριασμό του Μega. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αν είναι καλύτερα για τη χώρα να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 61,8% των ψηφοφόρων απάντησε « ναι », ενώ το 35,4% πιστεύει ότι είναι καλύτερα να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Ειδικότερα υπέρ της ανάδειξης αυτοδύναμης κυβέρνησης οι ψηφοφόροι της ΝΔ τάσσονται σε ποσοστό 62,7%, του ΠαΣοΚ 76,6%, του ΚΚΕ 60%, του ΣΥΡΙΖΑ 36,7% και του ΛΑΟΣ 60%.

Σε ερώτηση αν η προκήρυξη εκλογών αποτελεί ομολογία αποτυχίας του κ. Κ. Καραμανλή το 55,2% απάντησε «ναι ή μάλλον ναι» και το 44,3% απάντησε «όχι ή μάλλον όχι». Το 53,7% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να επιμείνει στην απόφασή του σχετικά με τις πρόωρες εκλογές, ενώ το 41,6% πιστεύει ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να λάβει υπόψη τις διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ σχετικά με τις πρόωρες εκλογές.

Στην ερώτηση πώς κρίνουν την απόφαση του κ. Καραμανλή να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, το 62% την κρίνει θετική και το 37,2% αρνητική. Σε άλλη ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός έπεισε με τα επιχειρήματά του για την ανάγκη πρόωρων εκλογών, το 62,6% απάντησε « όχι ή μάλλον όχι » και το 30,2% απάντησε « ναι ή μάλλον ναι ».

Σε ερώτηση πώς κρίνουν τα όσα είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου απαντώντας στον Πρωθυπουργό, το 44,6% απάντησε αρνητικά και το 39,5% θετικά.

Ηδημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 800 ατόμων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk