Σύνοδο κορυφής για την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι-Μουν ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη, ότι πρόκειται να οργανώσει συνάντηση κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών με τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις στον κόσμο

Σύνοδο κορυφής για την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών | tovima.gr

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι-Μουν ανακοίνωσε, σήμερα Πέμπτη, ότι πρόκειται να οργανώσει συνάντηση κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών με τις μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις στον κόσμο, μεταξύ αυτών η Βραζιλία και η Ινδονησία, προκειμένου να βρουν κοινές λύσεις στο πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη το δάσος του Αμαζονίου έχει χάσει από το 2005 εξαιτίας της αποψίλωσης περισσότερο από το 17% της επιφάνειάς του (875.000 τμ.), μέγεθος αντίστοιχο μιας χώρας όπως το Πακιστάν.

Η συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, οργανώνεται σε συνεργασία με τη Νορβηγία, εξήγησε ο κ. Μπαν. Σκοπός της είναι να αντιμετωπιστεί το «σοβαρό πρόβλημα» της αποψίλωσης, η οποία ευθύνεται περίπου για το 20% των εκλυόμενων αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, πρόσθεσε.

«Προέτρεψα πολλούς αξιωματούχους, κυρίως των χωρών με μεγάλες δασικές εκτάσεις, να ασχοληθούν με το θέμα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, προσκαλώντας κυρίως συγκεκριμένες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία και η Δημοκρατία του Κονγκό, να λάβουν μέρος στη συνάντηση.

Αυτή η συνάντηση θα λάβει χώρα ταυτόχρονα με την παγκόσμια σύνοδο κορυφής που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρχηγοί των κρατών θα συζητήσουν για τη σύνοδο της Κοπεγχάγης που είναι προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο.

Η σύνοδος της Κοπεγχάγης, που θα γίνει υπό τη αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, έχει ως στόχο την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για το πρωτόκολλο του Κιότο, προκειμένου να μειωθεί η εκπομπή αερίων, που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk