Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στονΓ. Γ. του ΝΑΤΟ ότι τάσσεται υπέρ της «αλλαγής στρατηγικής» στο Αφγανιστάν

Ο γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε την Πέμπτη στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι η Γαλλία είναι «ενθουσιασμένη» που συμμετέχει στην ενοποιημένη στρατιωτική διοίκηση της Συμμαχίας και τάχθηκε υπέρ της «αλλαγής στρατηγικής» στο Αφγανιστάν

Ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε στονΓ. Γ. του ΝΑΤΟ ότι τάσσεται υπέρ της «αλλαγής στρατηγικής» στο Αφγανιστάν | tovima.gr

Ο γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε την Πέμπτη στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ
κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι η Γαλλία είναι «ενθουσιασμένη» που συμμετέχει στην ενοποιημένη στρατιωτική διοίκηση της Συμμαχίας και τάχθηκε υπέρ της «αλλαγής στρατηγικής» στο Αφγανιστάν.

«Του είπα πόσο η Γαλλία είναι ενθουσιασμένη που ξαναπήρε τη θέση της στους κόλπους της Συμμαχίας και πόσο δίνουμε σημασία στην αναθεώρηση της στρατηγικής του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Σαρκοζί στους δημοσιογράφους μετά από συνομιλία μισής ώρας που είχε με τον κ. Ράσμουσεν.

«Του είπα…επίσης πόσο ανησυχούμε για το Αφγανιστάν, ώστε το συντομότερο οι Αφγανοί να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους την ασφάλεια και το πεπρωμένο τους, ακόμη και αν είμαστε εκεί για να τους βοηθήσουμε», συνέχισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Ο κ. Σαρκοζί επανέλαβε επίσης στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι η Γαλλία «σκοπεύει να παίξει όλον της τον ρόλο στο εξής στην Ατλαντική Συμμαχία. Θέλουμε από κοινού να ενισχύσουμε το βάρος της Ευρώπης στην Ατλαντική Οργάνωση», κατέληξε.

Ο Ράσμουσεν, που ανέλαβε τα καθήκοντα του τον Αύγουστο, χαιρέτισε και εκείνος την «ιστορική διάσταση» της επιστροφής της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ. «Η επιστροφή της Γαλλίας θα βελτιώσει την υπερατλαντική σχέση και με αυτό, θα ενισχύσει τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην διεθνή σκηνή και θα τονώσει την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, και με αυτό θα αυξήσει το βάρος της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο κ. Ράσμουσεν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk