Σοβαρές καταστροφές

Φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αφρική

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Νίγηρα και στη Σενεγάλη. Οι πλημμύρες έχουν διαλύσει γέφυρες και έχουν αποκόψει μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και 150.000 έμειναν άστεγοι στην Μπουρκίνα Φάσο, καθώς οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σάρωσαν περιοχές στην περιφέρεια της Δυτικής Αφρικής.

Ανατολικότερα, στο Νίγηρα, τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20.000 έμειναν άστεγοι, ενώ εκτεταμένες πλημμύρες αναφέρθηκαν και στη Σενεγάλη.

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε στέγη για περίπου 110.000 ανθρώπους, ενώ υπήρξαν πάρα πολλοί που κατέφυγαν σε κατοικίες γειτόνων τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζονγκό στους δημοσιογράφους μετά από έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου.

Οργανώσεις περίθαλψης και βοήθειας στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, ανέφεραν ότι οι πλημμύρες διέλυσαν γέφυρες και έχουν αποκόψει μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, δυσχεραίνοντας το έργο τους.

Στέλεχος του Βελγικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι καταστράφηκε επίσης ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο.

Στο Νίγηρα, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι στην περιοχή Αγκαντέζ, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Κορά.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι βρέθηκαν δυο σοροί και αγνοούνται τρεις άνθρωποι.

Κάτοικος της πόλης Αγκαντέζ είπε ότι η καταστροφή είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία της.

Την περίοδο των βροχών, που αρχίζει τον Ιούνιο στην Δυτική Αφρική, σημειώνονται συχνά εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες Το 2007, πάνω από 300 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο και 800.000 είχαν μείνει άστεγοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk