Ενα κλειδί σώζει τους νέους στους δρόμους

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μια επαναστατική εφεύρεση έρχεται να σώσει τα παιδιά από τον Μολώχ της ασφάλτου. Τα ατίθασα παιδιά που προκαλούν δυστυχήματα οδηγώντας απερίσκεπτα το αυτοκίνητο των γονιών τους. Κυρίως στις ΗΠΑ, όπου το δίπλωμα οδήγησης χορηγείται στα 16- δύο χρόνια πριν από το δικαίωμα ψήφου. Το κλειδί της σωτηρίας των νέων είναι όντως ένα… κλειδί. Ενα κλειδί… μυαλωμένο, που μεταξύ των άλλων καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, μειώνει την τελική ταχύτητα του οχήματος και την ένταση του στερεοφωνικού.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Μια επαναστατική εφεύρεση έρχεται να σώσει τα παιδιά από τον Μολώχ της ασφάλτου. Τα ατίθασα παιδιά που προκαλούν δυστυχήματα οδηγώντας απερίσκεπτα το αυτοκίνητο των γονιών τους. Κυρίως στις ΗΠΑ, όπου το δίπλωμα οδήγησης χορηγείται στα 16- δύο χρόνια πριν από το δικαίωμα ψήφου. Το κλειδί της σωτηρίας των νέων είναι όντως ένα… κλειδί. Ενα κλειδί… μυαλωμένο, που μεταξύ των άλλων καθιστά υποχρεωτική τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, μειώνει την τελική ταχύτητα του οχήματος και την ένταση του στερεοφωνικού. Φυσικά προγραμματίζεται από τους γονείς, που κατά κανόνα δεν μπορούν να αρνηθούν το οικογενειακό αυτοκίνητο στους τρυφερούς βλαστούς τους.

Παίρνει λοιπόν το παιδί το αυτοκίνητο, αλλά το κλειδί το ρυθμίζει ο γονιός. Που σημαίνει ότι αν ο ατίθασος οδηγός δεν δέσει τη ζώνη, το στερεοφωνικό παραμένει βουβό. Είναι επίσης άσκοπο να πατήσει γερά το γκάζι, αφού το όχημα δεν αναπτύσσει ταχύτητα μεγαλύτερη των 80 χιλιομέτρων την ώρα. Υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που μπορούν να διευκολύνουν τον νέο και άπειρο οδηγό: το φωτάκι της βενζίνης ανάβει προτού μειωθεί το καύσιμο σε ποσότητα ρεζέρβας, ενώ υπάρχει προειδοποιητικός ήχος όταν το όχημα πλησιάζει στην ανώτατη επιτρεπτή ταχύτητα. Επίσης καταγράφει τα χιλιόμετρα που διανύθηκαν.

Πρόκειται για το περίφημο ΜyΚey που έφτιαξε ο Αντονι Σαρκισιάν, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ford, πατέρας δύο κοριτσιών, εκ των οποίων το ένα είχε την ατυχία να εμπλακεί σε δύο τροχαία ατυχήματα που παρ΄ ολίγον να της στοιχίσουν τη ζωή καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε ανατροπή του οχήματος.

O άνθρωπος σκέφθηκε ότι στα νιάτα είναι απαραίτητος ο έλεγχος. Και έφτιαξε το μαγικό κλειδί με σκοπό να σωθούν ζωές: στις ΗΠΑ κάθε χρόνο σκοτώνονται στην άσφαλτο 5.000 παιδιά. Κάποια θα μπορούσαν να γλιτώσουν αν δεν έτρεχαν, αν δεν αποσπούσε την προσοχή τους το στερεοφωνικό και κυρίως αν φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας.

Το ΜyΚey θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου στα πλέον ευπώλητα μοντέλα της Ford, δηλαδή στο Focus, στο Τaurus, στο Εscape SUV, και αργότερα θα προσφέρεται ως στάνταρ αξεσουάρ σε όλα τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk