ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Βελτίωση δεικτών προσδοκώμενης ζωής

Κατά 7,2 μήνες και κατά 3,6 μήνες έχει αυξηθεί ο δείκτης ετών προσδοκώμενης ζωής χωρίς προβλήματα υγείας, για τους άνδρες και τις γυναίκες αντιστοίχως, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) που διενεργήθηκε τα έτη 2005-2006. Για τις γυναίκες η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας στην ηλικία των 65 ετών κυμαινόταν μεταξύ 9,9 και 10,2 ετών. Για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα…

Βελτίωση δεικτών προσδοκώμενης ζωής | tovima.gr

Κατά 7,2 μήνες και κατά 3,6 μήνες έχει αυξηθεί ο δείκτης ετών προσδοκώμενης ζωής χωρίς προβλήματα υγείας, για τους άνδρες και τις γυναίκες αντιστοίχως, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) που διενεργήθηκε τα έτη 2005-2006.

Για τις γυναίκες η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας στην ηλικία των 65 ετών κυμαινόταν μεταξύ 9,9 και 10,2 ετών. Για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών η προσδοκώμενη ζωή χωρίς προβλήματα υγείας κυμαινόταν μεταξύ 9,5 και 10,1 ετών.

Εξάλλου, από άλλη έρευνα της ΕΣΥΕ για τις τάσεις της εκπαιδευτικής κινητικότητας, προκύπτει ότι ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη μείωση της φτώχειας. Τo 71,2% των φτωχών έχουν ή δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (δηλαδή είναι αναλφάβητοι, έχουν τελειώσει μερικές τάξεις του δημοτικού, δημοτικό ή γυμνάσιο), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους μη φτωχούς εκτιμάται στο 44,8%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για επίπεδο εκπαίδευσης υψηλότερο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (λύκειο ως και διδακτορικό) εκτιμώνται για τους φτωχούς στο 28,7%, ενώ για τους μη φτωχούς στο 55,1%.

Το 43,6% αυτών που δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (αναλφάβητοι) ή δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό απειλείται από φτώχεια. Το αντίστοιχο ποσοστό για άτομα που έχουν τελειώσει ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΤΕΙ, ΑΕΙ, μεταπτυχιακό) μειώνεται δραστικά στο 5,7%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk