Χρυσοθήρες ανακάλυψαν αντιαρματικές ρουκέτες

Εψαχναν για χρυσό, αλλά βρήκαν ρουκέτες! Χρυσοθήρες της περιοχής Νέων Βρασνών Θεσσαλονίκης πίστεψαν ότι βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό. Μόλις όμως άνοιξαν τα παλιά ξύλινα κιβώτια, που ήταν θαμμένα σε ορεινή περιοχή μεταξύ Βρασνών και Αρέθουσας, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι επρόκειτο για πολεμικό υλικό. Οκτώ ρουκέτες, οι οποίες εκτιμάται ότι προέρχονται από τις… συλημένες αποθήκες του Ελληνικού Στρατού. Την ύπαρξη των αντιαρματικών ρουκετών επιβεβαίωσε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), το οποίο, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, έσπευσε στην περιοχή χθες το μεσημέρι.

Χρυσοθήρες  ανακάλυψαν  αντιαρματικές  ρουκέτες | tovima.gr

Εψαχναν για χρυσό, αλλά βρήκαν ρουκέτες! Χρυσοθήρες της περιοχής Νέων Βρασνών Θεσσαλονίκης πίστεψαν ότι βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό. Μόλις όμως άνοιξαν τα παλιά ξύλινα κιβώτια, που ήταν θαμμένα σε ορεινή περιοχή μεταξύ Βρασνών και Αρέθουσας, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι επρόκειτο για πολεμικό υλικό. Οκτώ ρουκέτες, οι οποίες εκτιμάται ότι προέρχονται από τις… συλημένες αποθήκες του Ελληνικού Στρατού.

Την ύπαρξη των αντιαρματικών ρουκετών επιβεβαίωσε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), το οποίο, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα, έσπευσε στην περιοχή χθες το μεσημέρι. Οπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε σε δύσβατη ορεινή περιοχή στα Νέα Βρασνά η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας της ΥΠΕΕ, οι οκτώ αντιαρματικές ρουκέτες, αμερικανικής προέλευσης, 3,5 ιντσών, είναι πιθανόν να προέρχονται από στρατιωτικές αποθήκες του Ελληνικού Στρατού, κάτι το οποίο αναμένεται να εξακριβωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αμέσως η ΥΠΕΕ ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, κλιμάκιο της οποίας εκλήθη να γνωματεύσει αν πρόκειται για ρουκέτες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ενέργειες. Πέραν, ωστόσο, των προστριβών που προκλήθηκαν μεταξύ ΥΠΕΕ και ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός ότι η οικονομική υπηρεσία στην προσπάθειά της να πάρει όλη τη δόξα αμέλησε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, δεν προέκυψε κάποιο άλλο ουσιαστικό συμπέρασμα για το ποια πρόσωπα έθαψαν επιμελώς τις οκτώ ρουκέτες.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk