Την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής κήρυξε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου

Την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής κήρυξε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου | tovima.gr

Την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής κήρυξε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Δημήτρης Σιούφας, από έδρας, τονίζοντας ότι σήμερα ξεκινά η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, η πορεία προς την λαϊκή ετυμηγορία, προς τις εκλογές και η παρούσα Βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της αφήνοντας ένα σημαντικό έργο,που επιτέλεσε τους προηγούμενους είκοσι τέσσερις μήνες, χάρη στη συμβολή όλων των μελών της. «Μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό το έργο. Το έργο κάθε Βουλής, όπως και κάθε πολιτικού, κάθε ανθρώπου που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του κοινού καλού κρίνεται και από τους συγχρόνους του, αλλά κρίνεται και από την ιστορία», είπε ο κ. Σιούφας.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου αφού ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς, τα κόμματα, τους πρώην προέδρους της Βουλής, τους αντιπροέδρους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους εργαζόμενους στη Βουλή επισήμανε «ότι στην πορεία αυτής της προεκλογικής περιόδου, όλος ο πολιτικός κόσμος θα κριθεί από τα πρόσωπα, τα προγράμματα, αλλά και τις συμπεριφορές που θα εμφανίσει ενώπιον του ελληνικού λαού. Και είναι καθήκον όλου του πολιτικού κόσμου να εμφανιστεί και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για ό,τι καλύτερο διαθέτει και ό,τι περισσότερο μπορεί να πραγματοποιήσει για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τη Δημοκρατία».

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Χρήστος Ζώης, ευχαρίστησε τον κ. Δ. Σιούφα «για τα μαθήματα που συνέχισε να παραδίδει και από τη θέση του Προέδρου του Σώματος» και χαρακτήρισε την επιλογή του ως «δικαίωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Τόνισε ότι το Κοινοβούλιο καίτοι είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του πολιτεύματος δίπλα σε αυτόν της Εκτελεστικής Εξουσίας και σε αυτόν της Δικαστικής Εξουσίας, δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι είναι η πηγή από την οποία όλες οι εξουσίες αντλούν την νομιμοποίησή τους, προσθέτοντας «και αυτό δεν αρκεί να περιοριζόμαστε στο να το διαπιστώνουμε, πρέπει να το στηρίζουμε στην καθημερινότητά μας».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Μπενάκη αφού είπε επισήμανε τον πολύ ωραίο τρόπο με τον οποίο υπήρξε η διαδοχή στην Προεδρεία της Βουλής και η συνέχιση του έργου όλων, ανέφερε ότι «ο μεγάλος ασθενής στο πολιτικό μας σύστημα είναι το κομματικό σύστημα. Τα κόμματα βρίσκονται σε περίοδο δυσχερή και δυστυχώς οι συνέπειες αυτής της κατάστασης φαίνονται και φάνηκαν και στη Βουλή. Αν είχαμε ατυχείς στιγμές είναι διότι εκτελώντας κομματικές εντολές ήμασταν υποχρεωμένοι να φερθούμε κατά ορισμένο τρόπο και να διεκπεραιώσουμε τις εργασίες της Βουλής κατά τρόπο που ενδεχομένως δεν αναβάθμισε το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Βουλευτών».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, εξήρε το έργο του κ. Δ. Σιούφα «για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, την αποφυγή αναπόφευκτων, αλλά και σκόπιμων πολλές φορές, οφειλόμενων στην αδιαφορία κυρίως για το κύρος του θεσμού, προβλημάτων από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας». Ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η λειτουργία του Κοινοβουλίου και τόνισε «στο Κοινοβούλιο ερχόμαστε να εκπληρώσουμε την εντολή του λαού και μόνο.Δεν ερχόμαστε για να αρχίσουμε από την επομένη να ανεβοκατεβαίνουμε τις σκάλες των κυρίαρχων ιδιοκτητών και άλλων των Μέσων Ενημέρωσης. Δεν ερχόμαστε για να περιφερόμεθα στα κανάλια όχι για να εκφέρουμε πολιτικό λόγο, αλλά προετοιμασμένες ατάκες, ή για να προκαλούμε ευθυμία στο φιλοθεάμον κοινό των Δελτίων Ειδήσεων των οκτώ».

Η κυρία Αθηνά Κόρκα εκ μέρους της ΝΔ συνεχάρη το Προεδρείο για το άνοιγμα των θυρών του Κοινοβουλίου ακόμα περισσότερο, ακόμα σημαντικότερα και προς την κοινωνία και προς τα παιδιά μας και προς τα σχολεία ακόμα περισσότερο, αλλά και προς την περιφέρεια.

Ο κ. Χρήστος Παπουτσής από το ΠαΣοΚ εξέφρασε προς τον πρόεδρο ευχαριστίες «για τον άψογο τρόπο με τον οποίο διευθύνατε τις εργασίες του Σώματος, όπως επίσης και για τη συμβολή σας στην ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της Βουλής των Ελλήνων τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και στη διεθνή και ευρωπαϊκή σκηνή συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων». Ανέφερε ακόμη ότι και στην επόμενη
κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο που χρειάζεται η δημοκρατία μας, της ανεξαρτησίας της πολιτικής, του πολιτικού συστήματος και κυρίως της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φώτης Κουβέλης είπε ότι τιμά την προσπάθεια που κατέβαλλε ο κ. Δ. Σιούφας και το Προεδρείο έτσι ώστε η Βουλή των Ελλήνων να είναι παρούσα στην επικοινωνία των πολιτών με τη λειτουργία της πολιτικής. «Βεβαίως, χρειάζεται δρόμος ακόμη που πρέπει να
διανυθεί, έτσι ώστε να υπάρξει, επιτρέψτε μου να πω και να αποκατασταθεί, η σχέση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς την Εθνική Αντιπροσωπεία και προς τη λειτουργία του Κοινοβουλίου
» πρόσθεσε

.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Αχ. Κανταρτζής συνεχάρη για την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα με δεδομένες τις γενικότερες απόψεις το κάθε κόμμα, η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά και τα περιθώρια τα οποία υπάρχουν από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Β. Αποστολάτος από τον ΛΑΟΣ ευχαρίστησε τον κ. Σιούφα «για το σεβασμό, την αγάπη που δείξατε στο θεσμό, στους ανθρώπους αλλά κυρίως για την υπερκομματική σας προσωπικότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk