Οι δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας | tovima.gr

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου οι πολίτες θα επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες οικονομικές προκλήσεις και θα πάρει αποφάσεις καθοριστικές για την πορεία της χώρας στο μέλλον, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του μετά το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια,στον οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του για την επίσπευση των εκλογών.

Ο Κ. Καραμανλής στη δήλωσή του ανέφερε ότι εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους λόγους για τους οποίους έλαβε την απόφασή του για εκλογές, απόφαση την οποία χαρακτήρισε πράξη ευθύνης και την οποία, όπως τόνισε, επέβαλε το συμφέρον του τόπου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στη χώρα.

Η Βουλή θα διαλυθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του απο το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι ανέλυσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τους λόγους που τον οδήγησαν να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή. Χαρακτήρισε εθνική πρόκληση την αντιμετώπιση της κρίσης και είπε ότι ακολουθούν δύο δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Ειδικά το 2010, είπε, θα είναι καθοριστικός χρόνος για την οικονομία.

Οπως τόνισε στην απόφασή του για πρόωρες εκλογές βάρυνε σημαντικά η στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,η οποία,όπως είπε, σε έξι μήνες ήθελε να εκβιάσει πρόωρες εκλογές,με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ήταν καταστροφική περίοδος για την οικονομία το εξάμηνο που θα ακολουθούσε, αφού η χώρα θα βρίσκονταν σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Απαιτείται σταθερό κλίμα για την εφαρμογή της πολιτικής που θα αντιμετωπίσει την κρίση, κάτι που θα ήταν αδύνατο σε ένα κλίμα εκλογολογίας και πολιτικών εντάσεων,είπε.

Τόνισε ότι πρόθεσή του ήταν να εξαντλήσει την τετραετία και να εφαρμόσει όλες τις πολιτικές που απαιτεί η αντιμετώπιση της κρίσης τα δύο επόμενα χρόνια,μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 και τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τρεις προκλήσεις: Πρώτον, η μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα, δεύτερον ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και τρίτον οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτεί ο τόπος.

Τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα στην οικονομία απέτρεψαν τις δυσάρεστες συνέπειες για τη χώρα μας.Τώρα, πρόσθεσε, απαιτούνται δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις.Το ζητούμενο είναι μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, που θα οδηγήσει τη χώρα σε διέξοδο και στην ανάπτυξη πάνω σε στέρεες βάσεις. Η απόφασή μου για πρόωρες εκλογές είναι πράξη ευθύνης, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι δεν είχε το δικαίωμα να αφήσει τη χώρα να σέρνεται έξι μήνες για να χρεώσει αργότερα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση την πρόκληση πρόωρων εκλογών.

Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν μεταξύ του δύσκολου και του εύκολου δρόμου, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι ο δύσκολος δρόμος είναι δρόμος ευθύνης, ενώ ο εύκολος δρόμος αγνοεί την πραγματικότητα και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Ο εύκολος δρόμος ακούγεται ευχάριστος, αλλά οδηγεί σε επιδείνωση της κρίσης, με δυσβάσταχτο κόστος. Στους πολίτες εναπόκειται να επιλέξουν τον πρωθυπουργό που θέλουν για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την κρίση, είπε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην κρίση των πολιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk