Ξεκίνησε η έρευνα για τον ανακριτή

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού στην υπόθεση τηςSiemens. Χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προσήλθε στον α΄ αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων κ. Ι. Παπανικολάου, ο οποίος διενεργεί την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή. Ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε στον κ. Παπανικολάου πρακτικά της Βουλής με αναφορές-καταγγελίες του για δικονομικές παραβάσεις και ολιγωρία του 4ου ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της Siemens.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού στην υπόθεση τηςSiemens.

Χθες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προσήλθε στον α΄ αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων κ. Ι. Παπανικολάου, ο οποίος διενεργεί την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε στον κ. Παπανικολάου πρακτικά της Βουλής με αναφορές-καταγγελίες του για δικονομικές παραβάσεις και ολιγωρία του 4ου ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της Siemens.

Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες- ίσως και σήμερα- θα καταθέσει στον κ. Παπανικολάου ο κ. Ι. Μαντζουράνης, ο οποίος είναι συνήγορος του προφυλακισμένου στελέχους της Siemens Ι. Σκαρπέλη, καθώς και ο δικηγόρος κ. Κ. Μποτόπουλος .

Τελευταίον ο κ. Παπανικολάου θα καλέσει τον κ. Ζαγοριανό και θα του ζητήσει να δώσει εξηγήσεις για τέσσερις βασικές ενέργειές του από τις οποίες ορισμένες έδωσαν τη δυνατότητα στον τέως διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Ηellas κ. Μ. Χριστοφοράκο και στον καταζητούμενο πρώην γενικό οικονομικό διευθυντή του τμήματος τηλεπικοινωνιών της εταιρείας κ. Χρ. Καραβέλα να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Παράλληλα και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Α. Κανελλόπουλος, ο οποίος διενεργεί την ποινική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή μετά τη μήνυση που έχουν καταθέσει σε βάρος του οι κατηγορούμενοι Ι. Σκαρπέλης και Ηλ. Γεωργίου, θα καλέσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα τον κ. Ζαγοριανό για να δώσει εξηγήσεις.

Πάντως, όπως έλεγαν εισαγγελικοί κύκλοι, οι κκ. Παπανικολάου και Κανελλόπουλος θα έχουν ολοκληρώσει τις έρευνές τους πριν από το νέο δικαστικό έτος που αρχίζει την 16η Σεπτεμβρίου. Και αυτό προκειμένου η Ολομέλεια των Εφετών, η οποία θα συγκληθεί μετά τη 16η Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει αν θα αναθέσει ή όχι την υπόθεση της Siemens σε εφέτη ειδικό ανακριτή, να έχει σαφή και πλήρη εικόνα για το ανακριτικό έργο του κ. Ζαγοριανού που χειρίζεται την υπόθεση εδώ και ένα έτος.

Επίσης, ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών κ. Φ. Μακρής θα ορίσει την ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου η υπόθεση της Siemens να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Τη σύγκληση της Ολομέλειας ζήτησε προχθές αιφνιδιαστικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες. Για την ενέργειά του αυτή ο κ. Τέντες επικαλείται «την εξαιρετική φύση και τη σοβαρότητα της υποθέσεως, που έχει ευλόγως ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη». Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, επιβάλλεται η διεξαγωγή της ανάκρισης στην υπόθεση της Siemens να γίνει από «εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανωτέρου βαθμού δικαστικό λειτουργό, καθώς και σύντομη περάτωση της προδικασίας, με έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk