Η έκρηξη στη Θεσσαλονίκη

Η επίθεση στη Θεσσαλονίκη έγινε στις 4.56 χθες τα ξημερώματα. Μηχανισμός μικρής ισχύος, που ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα η οποία βρισκόταν ανάμεσα σε ΚΑΦΑΟ και στα κάγκελα της περίφραξης του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης στην οδό Κασσάνδρου, εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε παράθυρα του υπουργείου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 04.44 στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού και στην Αμεση Δράση στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο όταν έφθασαν στο σημείο είχε γίνει ήδη η έκρηξη.

Η επίθεση στη Θεσσαλονίκη έγινε στις 4.56 χθες τα ξημερώματα. Μηχανισμός μικρής ισχύος, που ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα η οποία βρισκόταν ανάμεσα σε ΚΑΦΑΟ και στα κάγκελα της περίφραξης του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης στην οδό Κασσάνδρου, εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε παράθυρα του υπουργείου.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 04.44 στα γραφεία τηλεοπτικού σταθμού και στην Αμεση Δράση στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο όταν έφθασαν στο σημείο είχε γίνει ήδη η έκρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός αποτελούνταν από μπαρούτι, δύο ρολόγια και μπαταρίες.

Η συνδεσμολογία και το μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπουν στα μέλη των οργανώσεων «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας- Θεσσαλονίκης» και «Φράξια Μηδενιστών».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk