Λόγω διαφωνίας για τις πρόωρες

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογέςο κ. Μιχάλης Λιάπης

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Λιάπης, τονίζοντας ότι λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και πολιτικής συνέπειας τού επέβαλαν την στάση αυτή, καθώς είχε υποστηρίξει ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Λιάπης. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του αναφέρει ότι για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξεως δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές και να συμπράξει με αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί, όπως λέει, ριζικά. Επισημαίνει πως είναι θέμα πολιτικής συνέπειας και προσωπικής αξιοπρέπειας ενώ κάνει λόγο για αποφάσεις που κατά τη γνώμη του αποτελούν ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη.

«Δεν μπορώ να συμμετάσχω σ’ αυτό τον παραλογισμό. Με τι επιχειρήματα θα ζητήσουμε και πάλι την ψήφο του λαού, όταν χθες εμφανιστήκαμε να ομολογούμε ότι αποτύχαμε τα χρόνια που κυβερνάμε; Με τι ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε από τους δικούς μας ψηφοφόρους να δώσουν τη μάχη, όταν δεν τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια της 4ετίας;», δήλωσε και αποκάλυψε ότι προ μηνός, με επιστολή του στον κ. Καραμανλή, είχε επισημάνει τους κινδύνους των πρόωρων εκλογών για τον τόπο, το κόμμα και για τον ίδιο προσωπικά και εκείνος τότε είχε συμφωνήσει.

«Τώρα όμως κάποιοι με πολλαπλές διασυνδέσεις και προφανείς ιδιοτελείς λόγους, τον μετέπεισαν…», συνέχισε ενώ επίσης δήλωσε ότι παραμένει μάχιμος πολιτικός στην παράταξη και πιστός στις αυθεντικές παρακαταθήκες του ιδρυτή της. «Είμαι δίπλα στους αγνούς αγωνιστές της ΝΔ και συμμετέχω στην σημερινή μεγάλη τους θλίψη και απογοήτευση. Και είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την πάνδημη στήριξή τους τις τελευταίες μέρες στις απόψεις μου. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο στα δύσκολα χρόνια, που έρχονται…», κατέληξε ο κ. Λιάπης.

Πάντως, το κλίμα στις τάξεις της ΝΔ είναι ηττοπαθές, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «αυτοχειριασμό», ενώ ο συμβολισμός της 4ης Οκτωβρίου -ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- προκάλεσε ποικίλους συνειρμούς στις τάξεις του κόμματος.

Πάντως, την επομένη της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ επιχειρούν να ανυψώσουν το ηθικό της παράταξης. Προσερχόμενοι στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κυβερνητικά στελέχη όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αντ.Σαμαράς, ο κ. Ευρ.Στυλιανίδης και ο κ. Σ.Χατζηγάκης εξέπεμψαν μηνύματα αισιοδοξίας και συστράτευσης εν όψει της μάχης της 4ης Οκτωβρίου.

Έτσι, από σήμερα ξεκινά -ουσιαστικά- η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και ο κ. Κώστας Καραμανλής θα έχει την πρώτη ευκαιρία να εξηγήσει περαιτέρω τις αποφάσεις του, να ξεδιπλώσει τα επιχειρήματα της ΝΔ, καθώς και το οικονομικό πρόγραμμά του, κατά την ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk